Hirdetés

A Zsolnay Fényfesztivál során a Kodály Központban napközben az UNICEF Klímahősök programjain vehetnek részt a látogatók. A szervezet a klímaváltozás hazai kiemelkedő szakembereivel közös gondolkozásra és párbeszédre hívja a fiatalokat. A felmelegedés egyértelműen a mai gyerekek életét fogja leginkább befolyásolni, ezért elengedhetetlen, hogy őket bevonva beszélgessünk a jövő legnagyobb kihívásairól.

Július 7-8-án Nemzetközi klímatárgyalás-szimuláció és beszélgetés várja az érdeklődőket Botos Barbara Magyarország klímaügyekért és klímadiplomáciáért felelős utazó nagykövetével. Az interaktív játékos megbeszélés a 12–18 éves korosztály számára ajánlott A programon többek között kiderül az is, hogy merre tart a világ a klímaváltozás vonatkozásában és milyen álláspontot képvisel Magyarország a nemzetközi fenntarthatósági fórumokon.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Jelentkezés:

  • Péntek: további információk ITT!
  • Szombat: további információk ITT!

A természet védelme: ki kit véd? címmel tart előadást július 8-án Jordán Ferenc, a Pármai Egyetem kutatója. Előadásában az ember és a természet viszonyáról lesz szó. A rendszerszemlélet és a hálózatelemzés bemutatásával közös megoldásokat keres arra, hogy hogyan tudnánk okosabban élni egyetlen bolygónkon, a Földön.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Jelentkezés ITT

A fesztivál keretén belül ingyenesen megtekinthető az UNICEF Magyarország Fotókiállítása. Emberi sorsokba és történetekbe nyerhetnek betekintést az érdeklődők a világ azon területeiről, ahol az éghajlatváltozás következményei már most is jelen vannak a mindennapokban. Jelenleg már több mint fél milliárd gyermek szenved a szárazság, az árvizek és tomboló viharok pusztító hatásaitól, de 2050-re a klímaváltozás már a világ összes gyermekének életét befolyásolni fogja. A kiállítás elgondolkodtató és sokszor torokszorító képei arra hívják fel a figyelmet, hogy a klímaválság egyben gyerekjogi válság. Nem csak a jövőben, hanem már most is.

Nyitvatartás:

  • Csütörtök: 21.30–01.00
  • Péntek-szombat: 12.00–01.00
  • Vasárnap: 12.00–00.00

Részletek ITT!

Hirdetés