6 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapKultZónaBár és Klezmer a Zsolnay-negyedben

Bár és Klezmer a Zsolnay-negyedben

Budapest Pécsre költözik jövő hétvégén, legalábbis névben mindenképpen: a Zsolnay Piknik két kiemelt fellépője ugyanis a Budapest Bár és Budapest Klezmer Band lesz. A két koncertre kedvezményes bérlet váltható; ha semmiképpen sem szeretnénk lemaradni róla, érdemes lecsapni az elővételes jegyekre!

Újra tavaszi zsongás járja át a Zsolnay Kulturális Negyedet, május 19–21. között rendezik meg a Zsolnay Pikniket. A fesztivál programjai ingyenesek, kivéve a két kiemelt koncertet.

Tiniktől a nagymamákig rengetegen rajonganak a Budapest Bárért, amit nem is csodálunk, hiszen mesterien hangszerelt cigányzenekar kíséri a hét fantasztikus énekest. A frenetikus hangulatú koncerten május 20-án Farkas Róbert vezetésével fog közreműködni a Budapest Bár zenekar, valamint Behumi Dóri, Frenk, Keleti András, Kiss Tibor, Szűcs Krisztián és Tania Saedi.

A Budapest Bár mára Magyarország egyik legnépszerűbb koncertzenekara. A csapat védjegyévé vált egyedi stílus az 1920-30-as évekbeli budapesti kávéházak világáig nyúlnak vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve az új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait. Akár egy gyönyörű hegedűszólóról, akár emlékről, egy elkapott pillantásról vagy egy ismerős dalról van szó – a libabőr garantált!

A Piknik másik kiemelt eseménye a Budapest Klezmer Band koncertje lesz, akik a csodálatos hangú vendégelőadóval, Tompos Kátyával lépnek színpadra május 19-én. A zenekar 1990 óta szórakoztatja a közönségét lendületes és humorral átszőtt színpadi fellépéseivel. A Budapest Klezmer Band muzsikálása rendkívüli élménnyé teszi a tradicionális zsidó zenét. Zenei átiratokat játszanak, melyeket az együttes alapítója és vezetője, az idén Kossuth-díjjal elismert Jávori Ferenc komponál. Az eredeti dallamok Kelet-Közép-Európa azon területéről származnak, ahol a zsidó zenei kultúra is virágzott egykor.

Jegyvásárlás:

ITT vagy ITT

Az online jegyvásárlás mellett jegyek személyesen is válthatók a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Infopontjain. A mindkét koncertre érvényes kedvezményes bérlet ára 3900 Ft.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő