8 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapArtBaranya szerb templomairól nyílt fotókiállítás a Nemzetiségi és Civil Irodában

Baranya szerb templomairól nyílt fotókiállítás a Nemzetiségi és Civil Irodában

A Pécsi Szerb Önkormányzat szervezésében nyílt ma Baranya megye szerb templomait bemutató fotókiállítás a Nemzetiségi és Civil Irodában.

A Nemzetiségi és Civil Irodát nem titkoltan azzal a céllal nyitotta meg a Pécsi Önkormányzat, hogy abban a város valamennyi nemzetisége megmutathassa magát. A kultúráját, a múltját és a művészetét. Ennek első lépése volt még a múlt hónapban az Örmény Kulturális Központ kiállítása.

Ma délután egy újabb helyi kisebbség kapott helyet az iroda falai között, ugyanis a Pécsi Szerb Önormányzat által szervezett fotókiállítás nyílt meg a Széchenyi téren. A Baranya szerb templomai címet viselő tárlat Popovics István képein keresztül mutatja meg mindenkinek a megye szakrális helyeit.

– A Nemzetiségi és Civil Irodával az önkormányzatnak nem titkolt célja, hogy a mellett, hogy a helyi nemzetiségi önkormányzatok működését segíti napi szinten, lehetőséget biztosítson a bemutatkozásukra is – mondta a megnyitón Auth István, nemzetiségi tanácsnok. – Fontos, hogy ezzel is támogassuk a helyi kisebbségek kultúráját, és egyúttal szélesítsük a többségi táradalom tagjainak ismereteit a pécsi nemzetiségek életéről.

Auth István

Auth azt is elmondta, hogy terveik szerint az irodában valamennyi helyi kisebbség lehetőséget fog kapni a bemutatkozásra.

– Az országban Pécsett él a legtöbb nemzetiség – tette hozzá a tanácsnok. – Saját kultúrájukkal mindannyian hozzátesznek a város életéhez, és ezért hálával tartozunk nekik.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő