Hirdetés

Csütörtökön veszi kezdetét a Pannon Filharmonikusok 2018/2019-es budapesti, Titanium évada, amelyben a pécsi együttes a bécsi klasszikusoktól Eötvös Péter művein át számos darabot ígér a közönségnek.

A Müpában rendezett koncertsorozat első, szeptember 28-i hangversenye a Bécsi ikonok címet kapta. Ezen az előadáson Arnold Schönberg II. kamaraszimfóniáját, Wolfgang Amadeus Mozart Esz-dúr sinfonia concertante című darabját és Franz Schubert IX. „Nagy C-dúr” szimfóniáját hallhatja a közönség Bogányi Tibor vezényletével. A hangverseny szólistái Alexander Zemstov brácsás és Benjamin Schmid hegedűművész lesznek – közölte a zenekar kedden az MTI-vel.

Novemberben Tündérkert és katedrális címmel a közönség Bogányi Gergely zongoraművész előadásában Felix Mendelssohn g-moll zongoraversenyét, valamint Anton Bruckner V. szimfóniáját hallgathatja meg Bogányi Tibor vezényletével.
Jövő év január 25-én a már többször sikert aratott Gilbert Varga vezényli Erik Satie Gymnopédiák és Gnossienne No. 3. műveit, valamint Karol Szymanowski I. hegedűversenyét és César Franck d-moll szimfóniáját. Ezen a koncerten Benjamin Beilman hegedűművész lép fel a zenekarral.

A világhírű magyar zeneszerző-karmestert, Eötvös Pétert 75. születésnapja alkalmából szerzői esttel köszöntik a Pannon Filharmonikusok 2019 márciusában. Az Eötvös 75 című műsorban a szerző angol, olasz és latin nyelvű művei követik egymást Eötvös Péter vezényletével.
Az utolsó koncert áprilisban A cselló lelke címet kapta. Ezen az esten Antonín Dvořák h-moll gordonkaversenye és VII. szimfóniája hangzik el Marie-Elisabeth Hecker csellóművész közreműködésével és Vass Andás vezényletével.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét