11 C
Pécs
csütörtök, április 25, 2024
KezdőlapHírzónaBordalok és könnyed dallamok

Bordalok és könnyed dallamok

Szeptember 24-én, szombaton este hét órakor Molnár Ferenc Caramel koncertje és a XV. Európai Bordalfesztivál gálaestje várja az érdeklődőket a Dóm tér színpadán, illetve a Kodály Központban.

Molnár Ferenc – művésznevén Caramel – a Dóm téren ad koncertet a fiataloknak és a szórakozni vágyóknak. Fellépésén saját dalai, valamint a televíziós tehetségkutatóban elhangzott feldolgozások kapják a főszerepet. A listában helyet kap a Lélekdonor című szerzemény is, amely idén elnyerte az „Év Dalának” járó elismerést az egyik kereskedelmi rádió díjkiosztóján.

A koncerten közreműködnek: Szőlős Gergő (dob), Szabó Márton (gitár), Szuna Péter (basszusgitár) és Kardos Norbert (billentyűk).

A bordalfesztivál legrangosabb eseménye idén új helyen, a Kodály Központban lesz. Az estén négy külföldi kórus vesz részt: az osztrák A Capella Keller, a szardíniai Boghes Ammentos, a Quercus Quintet Szlovéniából, valamint a varsói katedrális férfikórusa, a Cantores Minores. Magyar fellépőként jelen lesz a Vivat Bacchus, a Fehérvári Férfikar és a Bartók Béla Férfikar. A zenei élményről a Pécsi Szimfonietta, az Ércbányász Koncert Fúvószenekar, s a Zengő együttes gondoskodik.

A különleges koncert mellett rendhagyó borkóstolásra is lehetőség lesz. Tizenkilenc pincészet mutatja be a közönségnek legjobb, prémium minősítésű borait.

Mint lapunk megtudta, a szervezők a következő évben több teret szeretnének biztosítani az énekegyütteseknek: a tervek szerint női, illetve vegyes kórusok számára is megnyitják a bordalfesztivál kapuját.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő