20 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapAbszolút PécsCsak lökik a showdert

Csak lökik a showdert

Szerda délután hatkor a humor kapja a főszerepet az Ifjúsági Ház színpadán: a Dumaszínház két oszlopos tagját, Hadházi Lászlót és Aranyosi Pétert köszöntheti a közönség.

A két humorista a kezdetektől erősíti a stand up comedy műfajának csapatát, nagy sikerrel: míg Hadházi főként a celebvilágot és a szűklátókörű kisembereket veszi górcső alá, addig Aranyosi a hétköznapi eseményeket tálalja egészen egyedi stílusban.

Legutóbb az első Duma Jam alkalmával arattak együtt óriási sikert. Kovács András Péterrel kiegészülve fejtegették, vajon tölthető-e a fénykard akkumulátora, hogy néz ki egy jogosítvány, s hogy miképp lehet összekeverni Orfűt Martfűvel?

Aranyosi Péter büszke miskolciként minden fellépésén megemlékezik városáról, családjáról, és két kisfiáról is. A Nyíregyházi Tanárképző Főiskola elvégzése után messzire került a katedrától: először a Rádiókabaré, majd az Esti Showder című műsor munkatársa lett, az utóbbi esetében a Dizájn Center egyik felelős vezetője volt. Kevesen tudják róla, hogy a színpadra lépés előtti években a Mónika Show közönségszervezője is volt.

Hadházi László több területen is tapasztalatot szerzett, mielőtt feltűnt volna a színpadon. Rendvédelmi ismeretei a Rendőrtiszti Főiskolán töltött időkből származnak, emellett az államigazgatás, egészségügy, s a mezőgazdaság területét is ismeri.

Dolgozott többek között a „Banánhéj” és a „Kész Átverés” című műsorokban, és epizódszerepeket vállalt a Kisváros című sorozatban is. Nevét először a nagyobb kereskedelmi rádiók reggeli műsorainak vezetőjeként ismerhette meg a hallgatóság. Mindezen felül színházi szerepben és humorista kollégáival együtt dolgozva íróként is találkozhatott vele a nagyközönség.

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő