12 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapAbszolút PécsCsaládi főzés a Piknik Parkban

Családi főzés a Piknik Parkban

A Kiskukták nagy napja, a Piknik Park következő programja, rendhagyó módon a Kultúrkertben várja a kicsiket és nagyokat. Ínycsiklandozó ételekre, faragott zöldségekre és finom kihívásokra számíthatunk július 24-én, szombaton délután háromtól, augusztusban pedig a „retróságoké” lesz a főszerep.

A Pécs/Sopiane Örökség Nonprofit kft., a Kultúrka Magazint kiadó Trilla Kulturális Közhasznú Alapítvány és több más civil szervezet együttműködésének köszönhetően idén tavasszal gyerekeknek és családjaiknak szóló, ingyenes programsorozat indult az Északi Várfalsétányon. Mindez a Pécs2010 Európa Kulturális Fővárosa program keretében történik, hiszen az összefogással létrejövő rendezvénysorozat tökéletesen illik a Határtalan város című nyertes pályázat szellemiségéhez, hiszen közösségépítő és –szervező, valamint programfejlesztésként a kulturális innovációra épül.

A Piknik Park eddigi rendezvényeinek látogatottsága jól mutatja, hogy mekkora igény van a városban a színvonalas családi programokra. Kettőt gyakorlatilag teljesen elmosott az özönvízszerű esőzés, a szervezők, de leginkább az érdeklődők legnagyobb sajnálatára – ezeket szeptemberben pótolják. Az összes többi eddigi rendezvény szinte teltházzal zajlott. A Cella Septichorában tartott programon például több mint 500-an vettek részt, és jókora tumultus kerekedett. A szervezők reményei szerint a Kultúrkertben megrendezendő Kiskukták Nagy Napján sem lesz ez másként.

A gyerekeket – szokás szerint – most is foglalkozások várják, tartalmas és hosszú távon is hasznos időtöltést kínálva. Látványos eleme lesz a délutánnak a gyümölcs- és zöldségfaragás, a gyógymanó készítés. Egészséges táplálkozással kapcsolatos szórakoztató beszélgetések hangolhatják rá a kicsiket a gyógynövényekkel és azok áldásos hatásaival való ismerkedésre. A fűszervajak és -olajok készítése és az ízfelismerő verseny pedig éppúgy a könnyedebb játékokhoz tartozik, mint a légvárban tölthető félórák vagy a meseolvasás. A program időpontját délután kettőről háromra, helyszínét pedig egy párhuzamos rendezvény miatt a Kultúrkertbe helyezték át.

A Piknik Park utolsó nyári rendezvénye már ismét az Északi Várfalsétányon lesz. Az augusztus közepén megrendezendő tematikus délutánon minden a retró körül forog majd. A teljesség igénye nélkül: a résztvevők készíthetnek napszemüveget, verhetnek kötelet és nemezelhetnek. Kismókusok a szüleik gyermekkorának meséivel és hangulatos kézműves foglalkozásokkal szórakozhatnak, míg a nagymókusok a régi dallamokra rophatják, főleg ha magukkal hozzák retró cuccaikat pöttyös szoknyájukat vagy jampifrizurájukat.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő