15 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapKoncertCsaládi koncertsorozatra invitálják a pécsi apróságokat

Családi koncertsorozatra invitálják a pécsi apróságokat

10 éves a Filharmónia Magyarország gyermek-koncertsorozata, a születésnap alkalmából idén az elmúlt évek legjobbjait hallhatják majd a kicsik és a nagyok. Tehetséges előadók, kiváló műsorok és jó hangulatú hangversenyek egy évadban! Új pécsi helyszínen, 4 alkalommal hívják a családokat vasárnap délutáni interaktív koncertjeikre. A Desszert hangversenyein Lakner Tamás moderál, aki zenészként és zenepedagógusként gyűjtött tapasztalatait is kamatoztatja.

Karácsonyfa címmel hallhatja a közönség a Desszert bérlet új évadának első előadását december 22-én, a Püspöki Magtár Látogatóközpontban, ahol Liszt Ferenc Karácsonyfa című sorozatával ajándékozza meg az egybegyűlteket Hodozsó György zongoraművész. Többek között felcsendül a Régi karácsonyi ének, a Három királyok indulója, A fa gyertyácskái, a Harangjáték, a Bölcsődal, a Pásztorok a bölcsőnél és a Betlehemes.

2020. február 2-án Balásy Szabolcs, Bágyi Balázs és Horváth Krisztián egy farsangi jazzmulatságra hívja a kicsiket. Jazz a gyerekeknek? Elsőre valóban furcsának tűnhet, pedig épp a műfaj szabadsága az, ami a fiatalokhoz is utat találhat: megfigyelhetik, milyen magasságokba viheti el az improvizáció a hallgatót és a zenészt. Három igazán szakavatott jazzmuzsikus fogja majd a gyerekek kezét, hogy ne tévedjenek el a hangjegyek között, de gondolnak a szülőkre is, akik egy kellemes gondolatébresztő délutánt élhetnek át.

Március 8-án a Pécsi Szimfonietta előadásában királyi zenékről, királyi zenészekről és más zenei érdekességeket ismerhet meg a koncert közönsége, melynek során a barokktól a kortársig, Händel és Bach szerzeményei mellett Kodály Zoltán és Ránki György magyar zeneszerzők művei is felcsendülnek.

„Aki nem lép egyszerre…” mindenki ismeri a dalocskát, de a Philharmonic Brass előadásán a gyerekek azt is megtudhatják, hogy például Mozart, Csajkovszkij és Erkel is írt olyan zenéket, amelyekre „egyszerre lehet lépni”. A Desszert bérlet zárókoncertje az indulók világába kalauzolja el a közönséget. Április 19-én kiderül, hogy nemcsak a katonák, rendőrök és csendőrök menetelnek e zeneművek ritmusára, hanem esküvőkön, sőt olyan filmekben is találkozhatunk velük, mint a Csillagok háborúja.

Vásárolja meg bérletét a Kodály Központban, a Filter Jegybárban (Pécs, Színház tér 2.), a Ticket Express irodáiban, valamint online a jegymester.hu oldalon.

A program társszervezője a Pécsi Egyházmegye.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő