6 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapKultZónaEgy rendhagyó pécsi fotókiállítás a hátrányos helyzetű gyerekekért

Egy rendhagyó pécsi fotókiállítás a hátrányos helyzetű gyerekekért

Megnyitott az m21 Galériában az „Esély” című kiállítás, mely jóval több egy egyszerű fotótárlatnál: a kiállított képekre licitálni lehet, a befolyt összeg pedig jobb célra nem is mehetne.

A Pécsi Fotóhetek kiemelt programja az m21 Galériában csütörtökön délután megnyitott „Esély” elnevezésű országos, meghívásos fotótárlat, amelyen a résztvevő fotósok két-két képpel szerepelnek, vagyis a tárlaton több mint 100 fotográfiával találkozhatnak a látogatók.

A kiállított képekre egy december elején megrendezendő jótékonysági aukción lehet licitálni, az aukció bevételét pedig a pécsi Élménylelő Ifjúsági Egyesület támogatására adományozzák.

Az egyesület célja, hogy esélyt teremtsen a hátrányból induló gyerekeknek a tanulásra. Olyan közösségi teret alkottak meg, ahova a környékbeli mélyszegénységben élő gyerekek és jobb módú társaik egyaránt betérhetnek, és közös játékok, fejlesztő tevékenységek közben jól érezhetik együtt magukat. Ez az Élmény Tár Tanoda.

Az aukción – melynek időpontja december 4., 17 óra – befolyt összeget az egyesület rezsire, családsegítésre, sport- és fejlesztő terápiás programokra kívánja fordítani.

A kiállítás Péterffy Attila polgármester, valamint Bleszity Péter, a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója és Fekete Valéria, a ZSÖK vizuális művészeti vezetője nyitották meg.

Fotóink az eseményről:

Fekete Valéria
Péterffy Attila
Bleszity Péter
Bognár Szilvia alpolgármester is részt vett az eseményen
Ottófi József

Harnóczy Örs
Cseri László
Körtvélyesi László
Ruprech Judit

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő