9 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapKultZónaElindult a Pécsi Nemzeti Színház 2020/2021-es évada!

Elindult a Pécsi Nemzeti Színház 2020/2021-es évada!

Évadnyitó társulati ülést tartott augusztus 4-én a Pécsi Nemzeti Színház, ahol Rázga Miklós igazgató tájékoztatta a társulatot az évadban várható bemutatókról. A színház a tervezett teljes 2020/2021-es évadának egyelőre csak azon részét hirdeti meg nyilvánosan, melynek bemutatását a jelenlegi helyzetben felelősséggel vállalhatja.

Az alábbiakban a Pécsi Nemzeti Színház sajtóközleményét olvashatjuk, változtatások nélkül: 

„Az új bemutatók sorát nemzeti ünnepünkön, augusztus 20-án egy ősbemutatóval, a László király visszatér! című „ifjúsági használatra szánt történelmi vígjátékkal” indítjuk a Kamaraszínházban. A darabot Szálinger Balázs írta a Pécsi Nemzeti Színház számára, az előadást Tóth András Ernő rendezi.

Ezt követően augusztus 29-én mutatjuk be a Csókos asszony című örökzöld slágerekkel tarkított operettet a Pannon Filharmonikusok közreműködésével, Vidákovics Szláven rendezésében a Nagyszínházban.

A XIV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozó keretében szeptember 15-én a Pécsi Balett Piroska és a farkas című mesebalettjének premierjét tartjuk. Az előadás zenéjét Riederauer Richárd szerezte, a koreográfus Molnár Zsolt, a rendező pedig Uhrik Teodóra.

Katona József Bánk bán című tragédiájának eredeti archaikus szövegét Nádasdy Ádám ültette át ma is közérthető és jól érhető formába, ennek alapján rendez előadást Vilmos Noémi egyetemi hallgató. A fiatal rendező diplomamunkájaként megalkotott produkció szeptember 25-én kerül bemutatásra a Kamaraszínpadon.

Novemberben három bemutatót tartunk: a Szörényi-Bródy szerzőpáros rockballadáját, a Kőműves Kelement Nagy Viktor rendezi a Nagyszínházban, Köles Ferenc egy monodrámát mutat be A mi utcánk címmel Szabó Attila rendezésében az N. Szabó Sándor Teremben, Funk Iván pedig Error munkacímmel rendez színészi improvizációkon alapuló előadást a Kamaraszínházban.

A tervezett évad további részét a szokásoktól eltérően az évad folyamán fogja meghirdetni a színház, amennyiben az akkori körülmények lehetővé teszik. Ezzel a döntéssel a színház vezetése egy kiszámítható, biztonságos évadot kíván megalapozni.

Ennek okán bérleteket sem értékesítünk.

Azonban kiemelten fontosak számunkra bérleteseink, akik az előző évadokban hűségesek voltak a színházhoz és érdeklődésükkel, bizalmukkal tiszteltek meg minket. Ezért olyan megoldást kínálunk számukra, mellyel az új bemutatókra és a tavalyi évadban elmaradt előadásukra lehetőségük lesz az árkedvezményük és a helyük megtartására is.

A bérleteseknek szóló Hűségkártya használatáról, valamint az elmaradt előadásokkal kapcsolatos jegy és bérletek kezeléséről részletes információt a www.pnsz.hu oldalon olvashatnak.”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő