Hirdetés

A Kodály Központ színpadán egy különleges, csillogó és szenvedélyes táncművészeti produkció várja a tánc szerelmeseit. Az egyetem – aktuális és egykori hallgatóiból, munkatársaiból álló, még 2011-ben alakult – táncegyüttese és az 1960-ban alapított Pécsi Balett társulata újszerű koprodukciót visz színre május 14-én hétfőn este.

A Pécsi Balett társulata Földi Béla Harangozó-díjas művész vadonatúj és sodró lendületű alkotását mutatja be Footsteps címmel. A szemet gyönyörködtető, a lelket megérintő koreográfiában az alkotóerő és a tánctechnikai tudás időtlen fensége jelenik meg. A produkció először látható a Kodály Központ színpadán.

A PTE Táncegyüttes a zenés filmek világába kalauzolja a nézőket, melyek segítségével végigutazhatunk történelmünkön az 1900-as évektől napjainkig, Hollywoodtól Erdélyig, Anthony Hopkinstól Michael Jacksonig. Lesz itt csillogás, szaltó, pomponok és spanyol gitárok, de megható és elgondolkodtató pillanatokat is tartogat a táncok színes kavalkádja.

Az est különlegessége, hogy az egyetemi produkcióban szerepet kapnak a Pécsi
Parkinson Betegek Egyesületének táncosai és a Gandhi Hagyományőrző Együttes is. Egy-egy dal erejéig pedig Balambér Tamara és a Nigériából érkezett Samuel Akinola énekesek, a Pécsi Tudományegyetem hallgatói kapnak főszerepet a tánc mellett.

A Pécsi Balett és a PTE Táncegyüttes együttműködése természetesen nem új keletű, hiszen a Pécsi Tudományegyetem és a Pécsi Nemzeti Színház hosszú évek óta stratégiai partnerek, így a Pécsi Balett – a 2017-ben történt függetlenné válása előtti időszakban is – komoly mentori tevékenységet biztosított a PTE Táncegyüttes tagjai számára.

Az est háziasszonyai Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész, a Pécsi Balett
ügyvezetője, valamint Bánkyné Perjés Beatrix táncművész, a PTE Táncegyüttes vezetője, a Táncoló Egyetem projektvezetője, aki szívvel-lélekkel készül az első közös táncestre.

„Végy egy adag klasszikus zenét, adj hozzá ugyanannyi filmzenét egyenesen Hollywoodból, ízesítsd sok szenvedéllyel, ízlés szerinti csillogással, majd bőven szórd meg a legváltozatosabb táncokkal! Tálald az egészet a Pécsi Balettel, a PTE Táncegyüttessel és nemzetközi énekes-táncos-zenész vendégeikkel. Az eredmény egy különleges táncest, amelyben a színtiszta művészet, a szórakoztatás és az elgondolkodtatás egyaránt megtalálható.”

Bővebb információ ezen az oldalon.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét