Hirdetés

A hagyományokhoz híven idén is megrendezik az OrgonaPont sorozatot, melynek kiemelt eseménye augusztus 6-án az Orgonák Éjszakája lesz – tájékoztatta lapunkat a szervező Filharmónia Magyarország.

A hangszerek királynőjével és egy különleges produkcióval tölthetünk egy éjszakát a pécsi Kodály Központ parkjában: érkezik Zséda, Pálúr János és Horváth István, hogy egy közös koncerttel örvendeztesse meg a közönséget.

Mint írják a szervezők, az énekesnő Colorum című új műsorában számára kedves dalokat énekel, egy másik arcát mutatva a közönségnek. Időtlen, érzelmes, szenvedéllyel teli utazás ez, amiben klasszikus szerzők művei, jazz-örökzöldek, saját dalok átértelmezései szólalnak meg magyar, latin, francia, olasz és angol nyelven.

Ebből hoz egy kis ízelítőt Pécsre.

Augusztus 6-án további remek programok várják a nagyérdeműt. Részt vehetünk hűsítő zenei sétán a Zsolnay-negyedben, kalandozhatunk a rendhagyó planetáriumi előadáson a csillagos égbolton, az estet végül Bókai Zoltán orgonaművésszel és Járemko Alekszandr szaxofonművésszel zárhatjuk a Vasutas Borkert & Fröccsöldében.

Augusztusban egyébként nem csak ez az éjszaka, az egész hónap orgonaszótól lesz hangos az országban. Például augusztus 3-án Világjáró virtuózok címmel Szabó András orgonaművész és Nikos Ormanlidis hegedűművész ad koncertet a Pécsi Bazilikában – zárul a Filharmónia közleménye.

További részletek ide kattintva olvashatók.

Hirdetés