Ezeket az ingyenes programokat ne hagyd ki!

Hirdetés

A Zsolnay Negyedben működő ingyenes csoportos foglalkozások novemberben is várják az érdeklődőket. A klubokhoz, előadásokhoz, szakkörökhöz bármikor lehet csatlakozni és semmilyen előképzettség nem szükséges!


Szenior tánc

A tánc olyan tevékenység, amely a résztvevők testi, lelki, mentális és közösségi jóllétére is kiváló hatással van, a szenior korosztály számára különösen ajánlott.
Szakkörvezető: Bánkyné Perjés Beatrix táncművész, táncpedagógus.

Helyszín: Zsolnay Negyed – Herkules Műhely
Időpont: november 5. 13.00–15.00

Origami

A műhelyfoglalkozáson megtanuljuk a virágok, állatok, dobozok hajtogatási technikáját, dekorációs tárgyakat, ajándékokat, játékokat keltünk éltre.

Helyszín: Zsolnay Negyed – Ignác ház
Időpont: november 7., 21. 10.00–12.00

Ügyes mami

A foglalkozáson a kézikötéssel, horgolással, tűnemezeléssel, madzagszövéssel, varrással ismerkedhetnek az érdeklődők. Műhelyvezető: Vata Enikő textiltervező művész.

Helyszín: Zsolnay Negyed – Ignác ház
Időpont: november 11. 10.00–12.00

Előadások Pécs történetéből

Egy helyi közösség útkeresése – Pécs a török hódítás előestéjén. Erdős Zoltán történész, könyvtáros (Csorba Győző Könyvtár) előadása.
Az előadás kísérletet tesz arra, hogy feltárja egy látszólag jól ismert esemény, Pécs 1543-as feladásának okait.

Helyszín: Zsolnay Negyed – Herkules Műhely
Időpont: november 18. 16.30

Családi játszóház

A program két, a képességfejlesztésben kimagaslóan eredményes eszközt állít a közösségépítés szolgálatába: a társasjátékot és a DUPLO-t. Az egyik az egyéni kiteljesedést a másik a társas együttlétet szolgálja.

Helyszín: Zsolnay Negyed – Herkules Műhely
Időpont: november 21. 10.00

Babáknak Zene

Tamás Éva előadóművész, gyógypedagógus és Bogárdi Aliz zenész baba-mama foglalkozása mesékkel, mondókákkal, élőzenével, ringatózó dalokkal és ritmusjátékokkal.

Helyszín: Zsolnay Negyed – Herkules Műhely
Időpont: november 30. 10.00–11.30

A részvétel mindegyik programon ingyenes! Az események a Zsolnay Kert projekt részeként valósulnak meg. Támogatja az Európai Szociális Alap és a Pécsi Helyi Akciócsoport.

(x)

Hirdetés