Ezeket a programokat ne hagyd ki a következő hetekben!

Hirdetés

Lehet, hogy a tavaszi idő még várat magára, de nem érdemes otthon ülni! Szívd magadba a kultúrát és töltődj fel! Összegyűjtöttük minden terültet legjobbjait, amit nem érdemes kihagyni a követező egy hónapban!

Ismeretterjesztő

Sci-fi vagy valóság – mit higgyünk el a hollywoodi filmekből?

március 25., 17.00

Zsolnay-negyed – Planetárium

Mennyi ideig viselhetjük el a súlytalanságot? Milyen sebességgel és milyen távolságra juthat el egy űrhajós a galaxisban? Ilyen, és ehhez hasonló kérdésekre kaphatunk tudományos választ jól ismert sci-fi filmek, például az Armageddon, a Csillagok között, a Mentőexpedíció, a Star Wars és a Star Trek ismert jelenetei alapján.

Irodalom

Re: Ady

április 11., 20.00

Zsolnay-negyed – E78

Ismered Adyt? Endrét? Ősöd, hősöd, vagy ismerősöd? Ifjú szívedben benne él? Vagy pont nem? Irodalmi zenés performansz a költészet napján.

Könnyűzene

Európa Kiadó

április 14., 21.00

Zsolnay-negyed – E78 – Koncertterem

A hazai alternatív rockzenei élet meghatározó együttese 2017-ben egy friss felállással újra a fesztiválok, zenei klubok rendszeres szereplője lett!

Könyv

Szokolay Sándor könyv-, kotta- és lemezbemutató Boros Misivel

április 16., 19.00

Művészetek és Irodalom Háza – Fülep Lajos terem

Hogy is kezdődött? címmel Szokolay Sándor zeneszerző diákéveiből származó levélgyűjtemény jelent meg. A könyvbemutatón közreműködik: Boros Misi – zongora, felolvas: Ács Balázs.

Kiállítás

Szobrok a városban: Dumitru Şerban kiállítása

március 23. – május 20. Kiállításmegnyitó: március 23., 17.00

Zsolnay-negyed – m21 Galéria

Dumitru Şerban aradi szobrászművész monumentális alkotásai a világ számos nagyvárosának látogatóit lenyűgözték már, ezúttal pedig Pécsre érkeznek.

Komolyzene

Hangzhou Filharmonikus Zenekar

április 27., 19.00

Kodály Központ

Közép-kelet-európai turnéjuk részeként a neves kínai együttes Wagner és Rachmaninov művei mellet Chen Gang-He Zhanhao-darabokkal érkezik Pécsre.

(x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét