7 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapAbszolút PécsFábry Sándor tart Bauhaus-tárlatvezetést

Fábry Sándor tart Bauhaus-tárlatvezetést

Vasárnapig látogatható a Janus Pannonius Múzeum A művészettől az életig – Magyarok a Bauhausban című kiállítása, amely a Pécs2010-es program egyik legkiemelkedőbb idei képzőművészeti eseménye. Ez alkalomból pénteken múzeum Lampionünnep elnevezéssel ünnepélyes kiállítászárót tart.

(Fotó: agorasavaria.hu)

A látogatókat 18 órától várják bor- és ételkóstolóval, zenei produkcióval és Fábry Sándor különleges tárlatvezetésével színesített esti kiállításlátogatásra a Káptalan utca 4-be, a kiállítás helyszínére, illetve a múzeum kertjébe. Az este a repülő Bauhaus-lampionok közös felengedésével zárul.

A lampionünnep a négy nagy (egy-egy évszakhoz kötődő) Bauhaus-ünnep egyike volt. Ezek a Bauhaus-ünnepek kettős célt szolgáltak; egyrészt az iskola kollektív identitásának erősítését, másrészt pedig Weimar majd Dessau lakosságának bevonásával – mai szóval élve – művészetük és elveik „társadalmasítását”.

A Janus Pannonius Múzeum Lampionünnepe ennek a Bauhaus-ünnepnek egyfajta újraértelmezése. A programokon a kiállításra váltott belépővel lehet részt venni (ennek ára felnőtteknek 2000 Ft, diákoknak és nyugdíjasoknak 1000 Ft).

Forrás: Péc2010 Sajtóiroda

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő