15 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapKultZónaFélidőben: Goran Bregović még visszavan

Félidőben: Goran Bregović még visszavan

A kissé zord időjárás az ICWiP szabadtéri koncertjeit eddig megkímélte, a szombat óta tartó Pécsi Nemzetközi Kultúrhét mindegyik koncertjét meg lehetett tartani a Dóm téri helyszínen. A szombati záróeseményig még számos kiváló programot kínál a fesztivál.

Az idén tizennegyedik alkalommal megrendezett kultúrhét programja nem egy színes, számos kultúrát és művészeti ágat bemutató városi ifjúsági fesztivált és egy színvonalas nyári egyetem jellegű, interdiszciplináris konferenciát ötvöz. A Balkán: Újrahangolva címet viselő konferencia keddi előadásait a PTE Közgazdaságtudományi Kar Rákóczi úti épületében rendezték.

A demokrácia, nemzetállamok, függetlenség és unió témáinak fontos kérdéseiről elsőként Denise Kodhe, a kenyai IDEA kutatóintézet vezetője adott elő, de a meghívott előadók közt egy horvát és egy magyar szakember is szerepelt. A konferencia workshop-jellegű műhelymunkával folytatódik, de nyilvános előadásokat még július 29-én 10 órától is meghallgathatnak az érdeklődők.

Számos kiváló ingyenes koncert várja még a pécsi Dóm térre kilátogatókat. Szerdán a Simply English és a Besh o droM, csütörtökön a német BxDxF és a Brains, pénteken a szerb Zbogom Brusli és a Péterfy Bori Love Band koncertezik. A szombati zárókoncerten Goran Bregović és a Wedding and Funeral Orchestra lép fel.

Az éjszakai ICWiP-partyk szinte minden este a város más és más szórakozóhelyén kezdődnek, nem sokkal a koncertek befejezése után.

Ezek időpontjai és helyszínei:

World Vision (Karaoke), Pollack B-Club, 2010. július 28. 22:30 (szerda)
Country Show, Ifjúsági Ház, 2010. július 29. 24:00 (csütörtök)
Szenes, 2010. július 30. 22:30 (péntek)
Pollack B-Club, 2010. július 31. 22:30 (szombat)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő