16 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapKultZónaFelújítják a tiszadobi Andrássy-kastélyt

Felújítják a tiszadobi Andrássy-kastélyt

Összesen mintegy 2,2 milliárd forint költségből, 1,7 milliárd forint uniós támogatással kezdődik el a tiszadobi Andrássy-kastély rekonstrukciója.

A fejlesztést követően a 2.700 négyzetméteres épület rendezvény-és látogatókastély funkciót fog betölteni, korhűen berendezett termeiben időszaki és állandó kiállításokat tekinthetnek meg a látogatók.

Az 1880 és 1885 között épült, mára leromlott állapotú Andrássy-kastély teljes külső és belső rekonstrukción, belsőépítészeti felújításon esik át, s a beruházás keretében megújul az épületegyüttes körül fekvő, közel 15 ezer négyzetméteres kastélypark is. A beruházás kivitelezési szerződését csütörtökön írták alá a Tisza-parti településen.

A beruházás során a kastély 52 szobája közül többet felújítanak és korhű bútorokkal látnak el, de új kiállító-, rendezvény- és konferenciatermeket is kialakítanak.

A fejlesztéssel egyedi, eddig hiányzó turisztikai attrakció jön létre a térségben, amely Gödöllővel, Fertőddel és Keszthellyel is felveheti a versenyt – közölte Seszták Oszkár, a fenntartó Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzat fideszes elnöke.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő