Hirdetés

A Zsolnay Örökségkezelő NKft. az ország legnagyobb kulturális holdingjaként évente közel 2500 eseményt szervez Pécsett, melyek dokumentálására kiemelt figyelmet fordít. Ennek mentén a szervezet a fiatal tehetségek támogatása érdekében október 15-én elindítja a Zsolnay Fotódokumentációs Ösztöndíj pályázatát.

Az egyéves, 2019-re szóló ösztöndíj célja, hogy a Zsolnay Örökségkezelőről minél teljesebb képet mutassanak be az elkészült fotók, legyen szó akár a sokszínű programokról, akár a turisztikai látnivalókról.

A cég állandó fotósainak munkáját segítve az ösztöndíjas képei bepillantást engednek
a ZsÖK műhelyeinek belső életébe és kordokumentumként bemutatják a legfontosabb aktuális eseményeket.

Szerepel továbbá a feladatok között tárgy- és portréfotózás a Zsolnay-negyed műtermében, részvétel imázs-, marketing- és reklámfotózásokon, valamint épületfotózások.

– A pályázattal ápolni szeretnénk a pécsi fotós hagyományokat, egyúttal lehetőséget teremtünk a pályakezdő fotósok számára, hogy a ZsÖK olyan intézményeiben, helyszínein, rendezvényein is tudjanak fotózni, ahová civilként esetleg nem juthatnának el – számolt be Vincze Balázs ügyvezető. Hozzátette: nem elsősorban anyagi, hanem inkább erkölcsi, szakmai támogatást kívánnak nyújtani az ösztöndíjasnak azzal, hogy olyan fotós anyagok készüljenek, amik a jövőjük szempontjából meghatározók lehetnek, és olyan portfólióval rendelkezzenek, amivel el tudnak indulni a pályán.

A pályázat nyertese egy éven át havi bruttó 30.000 forintos ösztöndíjban részesül és saját kiállítást szervezhet a ZsÖK valamely kiállítóhelyén, amelyhez minden segítséget és további 30.000 forintos anyagi támogatást kap.

Jelentkezési feltételek: felsőfokú vizuális- vagy médiaképzésben való részvétel, vagy érettségi után fotográfus szakképzésben való részvétel, vagy már végzettek esetén maximum 3 éve szerzett végzettség.

A jelentkezésnek tartalmaznia kell:
• név;
• elérhetőségek (e-mail és telefonszám), jelenlegi munkahely vagy iskola feltüntetése;
• 20 db, összesen 10 megabite-nál nem nagyobb, JPG-formátumú kép, szabadon választott
témában;
• továbbá beküldhető online portfolió és honlap linkje.

A pályázatokat 2018. december 2-ig az [email protected] címre várják.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét