Flashmobbal startol a POSzt

Június 5-én 17 órakor a hivatalos nyitó ünnepséggel kezdetét veszi a XIV. Pécsi Országos Színházi Találkozó.

hirdetés

A tíz napon át tartó rendezvény a hazai színházi szakma legnagyobb, legrangosabb eseménye, egyben egy olyan összművészeti fesztivál, mely a Pécsi Nemzeti Színházban zajló versenyprogramok mellett közel kétszáz egyéb kulturális programot kínál a város legkülönbözőbb helyszínein, utcáin, terein a pécsiek illetve az idelátogatók számára.

A nyitó nap eseményei 16.45-kor a Bóbita Bábszínház óriásbábjainak zenés felvonulásával kezdődnek.

A bábok végighaladva a Király utcán, 17 órára érnek a Színház térre, ahol felcsendül az Örömóda. 100 pécsi kisiskolás (a TVT Általános Iskola, a Mátyás király utcai Általános Iskola zenei tagozatának, a Deák Ferenc Gyakorló Általános Iskola zenei tagozatának kórusai) és a MÁV Koncertfúvósok szólaltatják meg Beethoven muzsikáját egy flashmob keretében. 17 óra 10 perckor köszöntő beszédet mond Páva Zsolt, Pécs polgármestere, majd Huszti Péter, az ez évi fesztivál díszvendége megnyitja a XIV. POSZT-ot.

Az ünnepélyes megnyitó után „Egy új nap vár” címmel musical egyveleg csendül fel a gyerekek előadásában.Ezt követően a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház Énekes madár című előadásával megkezdődnek a színházi találkozó programjai.