Hirdetés

Június 21-én elstartol az ünnepi, 40. évfordulóját ünneplő Pécsi Nyári Színház. Tizenkét előadást láthatnak a nézők, összesen tizennyolc estén fog megtelni a Káptalan utcai szabadtéri színpad. Nem akármilyen darabokkal: operett, gengszter-komédia, vígdráma, bohózat egyaránt szerepel a műsorban.

Igyekezniük kell azoknak, akik egy könnyed nyáresti kikapcsolódásra vágynak Pécsen: a Nyári Színház szabadtéri előadásaira rohamtempóban fogynak a jegyek, ahogy ezt Vidákovics Szláven, a Pécsi Nyári Színház igazgatója elmondta lapunknak.

– Amióta én állok a Pécsi Nyári Színház élén, ennyire jól még nem indult a jegyértékesítés. Ilyen nagy számú jegyeladásra eddig nem volt példa. A belépők fele már biztosan elkelt, pedig még tíz nap vissza van a programsorozat kezdetéig. Június 21-én kezdünk és egészen augusztus 12-ig élvezheti a közönség az előadásokat – nyilatkozta.

Vidákovics Szláven szerint idén sem fognak csalódni a pécsiek

Vidákovics ebben az évben is elmondta, melyik az a darab, ami valamilyen szempontból különlegesnek mondható.

– Idén talán a Balfácánt vacsorára című darabot emelném ki, hiszen az a Pécsi Nyári Színház és a Pécsi Nemzeti Színház közös produkciója. Fontos, hogy legyenek olyan darabok is, amiket magunk hozunk létre, ne csak egy befogadóintézményként működjünk, ne csak más produkciókat hívjunk meg, sajáttal is elő tudjunk rukkolni. Minden évben cél, hogy minél több ilyet állítsunk színpadra. Így ebben a darabban rengeteg ismert pécsi színésszel találkozhatnak a nézők – Lipics Zsolttal, Rázga Miklóssal, Győrfi Annával.

A Balfácánt vacsorára tele van nagy pécsi nevekkel

– Próbáltam úgy válogatni a darabok között, hogy minden produkcióban híres sztárszínészek szerepeljenek, olyanok, akiket a pécsiek is ismernek, de a POSzT-on nem vesznek részt. Jön Esztergályos Cecília, Harsányi Gábor, Gesztesi Károly, Kovács Patrícia, Mészáros Árpád Zsolt, Koltai Róbert, Szabó Győző és még sokan mások.

Az igazgató úgy véli, a Balfácánt vacsorára darabot szeretni fogják a nézők, de ugyanígy közönségkedvenc lehet a népszerű Miniszter félrelép, vagy a kicsit komolyabb hangvételű Dühöngő ifjúság.

Kiemelt képünkön a Miniszter félrelép.

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét