7 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapKoncertGyógyító népdalok Lovász Irén előadásában

Gyógyító népdalok Lovász Irén előadásában

Lovász Irén énekesnő a magyar népzenei, világzenei élvonal világszerte ismert képviselője október 14-én 19 órakor a Zsolnay-negyed E78 koncertteremben lép színpadra a Groove & Voice trióval. A koncerten sajátos világzenét játszanak, ami az archaikus magyar népdal spirituális, segítő erejére épül. Közreműködik Horváth Kornél, akit 2017-ben a világ legjobb ütősének választottak.

A Hangtájkép című koncert nemcsak természetes, meditatív, varázslatos és a női hanggal elbűvölő, hanem az ősi tűz lobbanása, ropogása és a férfierő robbanása, lendülete is jellemzi – csakúgy, mint a külső és belső természet hangjait.

Lovász Irén Gyógyító Hangok címmel lemezsorozatot indított el 2006-ban, mely az emberi hang és a magyar népdal gyógyító, segítő szerepét hangsúlyozza, a Groove & Voice is ehhez a sorozathoz kapcsolódik.

„A négy természeti őselem bennünk rejlő energiáit nemcsak felszínre hozzuk a zene, a harmónia természetes eszközeivel, hanem az érzékelhető világ érzékiségének teljességével igyekszünk befogadni a mindenség számunkra befogadható gazdagságát” – mondta Lovász Irén.

A koncerten három kiváló szólista egyéniség – Lovász Irén, Horváth Kornél és Mizsei Zoltán – kreatív, energikus zenei jelenlétének és három különböző zenei világ fúziójának lehet tanúja a közönség.

Részletek: ITT!

(x)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő