Ha már csak egy zongorakoncertre mész el idén, akkor ez legyen az!

Hirdetés

Chopin legszebb műveit az ország zongorazsenije, a Kossuth-, Liszt- és Cziffra-díjas Hegedűs Endre szólaltatja meg! A művész több mint 3500 koncert és a világhírnév elnyerése után a pécsi Kodály Központba látogat! A zongora legjava november 16-án a Kodály Központban!

Hegedűs Endre a hazai és a nemzetközi zenei élet ismert és elismert zongoraművésze. Pályája 40 évet ölel át, több mint 3500 hangversenyen lépett fel, 40 CD- és 6 DVD-albumot jelentettek meg hazai és külföldi lemezcégek Hegedűs Endre játékával. Televíziós koncertfilmjeinek teljes hossza meghaladja a 35 órát. 20 nemzetközi zongoraverseny résztvevője volt, összesen 10 díjat nyert, többek közt Milánóban, Sydneyben és Budapesten. A Zeneakadémia nagytermének színpadán 70-szer, a budapesti Művészetek Palotája Nemzeti Hangversenytermében 13-szor volt egész estét betöltő önálló hangversenye. 14 elismerésben részesült Magyarországon, melyek közül a Liszt Ferenc-díj, a Magyar Köztársasági Érdemérem Lovagkeresztje, a Budapestért-díj és a 2014 márciusában kapott Kossuth-díj a legkiemelkedőbbek.

Négy kontinens hallhatta játékát, Európa számtalan városa mellett Ausztráliában adott koncert-sorozatokat, ismételt visszahívásokkal. Japánban eddig 83-szor, az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában 27 alkalommal vett részt koncert- és tanítási turnékon. Külföldön rendszeresen oktat és tart mester-tanfolyamokat fiatal zongoristáknak.

Jegy és részletek: ITT

(x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét