Hirdetés

Kulisszatitkok, akusztikai bemutatók, koncertek – egy teljes napot tölthetünk november 11-én a pécsi Kodály Központ hangjaival! Ráadásul meghallgathatjuk, hogyan szól a világ legjobbjának kikiáltott hangsugárzó, és különféle elektroakusztikai eszközöket próbálhatunk ki több mint 50 millió forint összértékben!

Szívesen átélnéd, milyen a Kodály Központ színpadán állni? Gondolkodtál már azon, milyen lehet a backstage? És minek köszönhető a hangversenyterem páratlan akusztikája? Minden kulisszatitokra fény derül a Kodály Központ hangjai című programon november 11-én!

A nap egyik különlegessége a Popori Acoustics hangtechnikai eszközeinek bemutatója. A bajai vállalkozás immár világhírű, és ezúttal a legújabb statikus hangsugárzóikat hozzák el. A nagyobbik síkpaneles sugárzónak már a megjelenésre is különleges: olyan, mint egy átlátszó, álló tükör, értéke nagyjából 24 millió forint, míg kisebb társa több mint 12 millió forintba kerül.

Több nemzetközi kiállításon szerepeltek már, minden országban a kiállítás legjobb hangjának választották.

Olyan a frekvenicaátvitelük, mintha részesei volnánk az élőadásnak, teljes mértékben az élő zene varázsát adják át. Próbáld ki te is, egész nap szólni fog a zene a szekciótermekben, a vájt fülűek és hifirajongók kedvéért is. Emellett spéci erősítők, digitális analóg jelátalakítók és médialejátszók is bemutatkoznak, az eszközök összértéke bőven több mint 50 millió forint lesz!

Délelőtt és délután a Pannon Filharmonikusok varázsolja el a közönséget, ahol a koncertek után a hangszereket is meg lehet nézni közelről a színpadon. A PTE Művészeti Kar és a Pécsi Liszt Ferenc zeneiskola fiatal tehetségei pedig egész napos minikoncertekkel várják a látogatókat.

Izgalmas előadások is lesznek. A hangversenyteremről, a Pannon Filharmonikusok otthonáról Horváth Zsolt, a PFZ igazgatója mesél, a Kodály Központ munkatársai pedig a stúdiótechnikát mutatják be.

„Elsősorban azoknak ajánljuk, akik szeretik a zenét és érdekli őket, hogy milyen munka is folyik a háttérben, de azok számára is remek lehetőség ez, akik még nem jártak itt a Kodály Központban, hiszen ez Európa egyik legjobbnak mondott koncertterme. Szeretnénk azt, ha mindenki ismerné, látná, hallaná, hogy a koncertterem végül miért született, micsoda varázsa van, hogyan szól itt a zene! Azok pedig, akik már voltak nálunk, azoknak lehet ez egy különleges alkalom arra, hogy még többet megtudjanak arról, mi történik a kulisszák mögött, milyen munka folyik, hogy áll össze egy koncert… Szóval igazából mindenkinek ajánljuk!” – mondja Englert Csaba, a program ötletgazdája, a Kodály Központ rendszermérnöke.

További részletek ITT!

(x)

Hirdetés