Hirdetés

Színház, borkóstoló és olyan fellépők, mint a Blahalouisiana vagy a Lázár tesók. Pécsen a következő hetekben sem fogunk unatkozni! Mutatjuk a legjobb programokat!

Zsolnay Színház* Apertúra: Rebellisek – az ellenállás történetei
Zenés zendülés egy részben

November 29. 19.00, Zsolnay Negyed – E78

A Fehér Rózsa a náci rezsimmel szembeni német ellenállási mozgalom volt a II. világháború alatt. Az Apertúra csapata a Fehér Rózsa történetét kiindulópontként használva azt kutatja, hogy a ma Magyarországán mi közünk van e nyolcvan évvel ezelőtti eseményekhez.

Világörökség Nap

December 2. 17.00–20.00, Ókeresztény Mauzóleum, Cella Septichora Látogatóközpont

Pécs ókeresztény temetője 2000-ben került fel az UNESCO világörökségi helyszíneinek jegyzékébe. A cím megünneplésének évfordulóján idén is előadásokkal, borkóstolóval és római finomságokkal várjuk az érdeklődőket.

Metronóm Jazz Klub: Fusio Group 30 – Vendég: Kertész Erika
Jubileumi lemezbemutató koncert

December 7. 20.00 Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem

A 30 éves zenekar jubileumi albumán – ahogy a korábbiakon is – kizárólag új, saját szerzemények szerepelnek olykor az elektronikus zenéből átvett effektekkel, loopokkal és samplermintákkal. A Fusio Group az elmúlt 30 év alatt egy teljesen egyéni hangzásvilágot alakított ki, mely nemcsak a zeneszerző Szendőfi Péter saját zenei megújulásainak lenyomata, de a zenekari tagok egyéni játékmódjáénak is.
Elek István – szaxofon, Kormos János – gitár, Horváth János – billentyűs hangszerek, Szuna Péter – basszusgitár, Szendőfi Péter – dob

Blahalouisiana: Szeressetek! – Őszi klubturné 2023.

December 9. 19.00, Zsolnay Negyed – E78

A Blahalouisiana szereti bevinni a fesztiválhangulatot a klubokba is. Amiben mégis más egy ilyen turné, az a szenvedély, a közelség és az intimitás. Ezért lett a 2023-as őszi turné neve: Szeressetek! Barbara elragadó színpadi jelenléte és a fiúk energiája mindenkit magával ragad nullától kilencvenkilencig.

Lázár tesók: Eső előtt – lemezbemutató koncert
Vendég: boebeck

December 15. 19.00, Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem

Lázár tesók új albumától a zenekarra jellemző intim, családias hangulat várható, a fókusz a dalok mélyrétegein, az emberi lélek bonyolultságán lesz, ám mindez mégis letisztult, egyszerű formákban kerül a felszínre. Közreműködik: Csernovszky Márk – zongora, metalofon, Balog Ákos – basszusgitár, G. Szabó Hunor – dob, Porkoláb Janka – cselló, Rátkay Áron cselló. boebeck tavaszi lemezbemutató koncertje után újra Pécsett játszik. A nemzetközi piac felé egyre gyakrabban tekintő zenekar az intim megszólalás, és a dinamikus indie-rock hangzás érdekes fúziójával varázsol el.

További részletek ITT!

(x)

Hirdetés