Ismét meseországot varázsol a színpadra a Pécsi Balett

Idén a Piroska és a farkas történetét táncolja el a Pécsi Balett. A bemutató március 28-án lesz a Zsolnay Kulturális Negyedben. Az új mesebalett koreográfusa Molnár Zsolt, a társulat tehetséges Harangozó-díjas táncművésze. Az ifjú koreográfus alkotótársa és segítője a produkció rendezőjeként Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész – olvasható a Pécsi Balett honlapján.

Molnár Zsolt, a Pécsi Balett szólistája már többször megmutatta alkotói tehetségét: a Rómeó és Júlia társkoreográfusaként, a Belső vonzás, a Tűzmadár-szvit és a Táncszvit című egyfelvonásos balettek önálló koreográfusaként. Alkotói tapasztalata, kiváló tánctechnikai tudása, és sajátos, jól felismerhető táncnyelve alkalmassá teszik a feladatra.

Molnár Zsolt a mű koreográfusa
Uhrik Teodóra a darab rendezője

A Pécsi Balett oldalán egy rövid beharangozót is olvashatunk a darabról:

„A mi mesénk egy balett-teremben kezdődik. Piroska társaival egy új táncelőadás bemutatójára készül. A próbateremben, gyakorlás közben kapja a hírt, hogy nagyanyja megbetegedett, és azonnal vinni kell neki valami ennivalót. Legjobb barátja felajánlja, hogy szívesen elkíséri, így együtt indulnak el Piroska édesanyjához.
Az anyuka átadja nekik az ennivalóval telepakolt kosarat és kéri a fiatalokat, hogy igyekezzenek. A nagymama házához az erdőn keresztül vezet az út. Két kedves szelíd kis állat csatlakozik a fiatalokhoz útközben. Piroska megörül az új barátoknak és megfeledkezik a kosárról.
Mikor visszaszalad érte, egy öreg bácsival találkozik, aki kíváncsi, mi van a kosárban és hova tart Piroska. Szegény kislány nem tudja, hogy az öreg bácsi valójában egy álruhás farkas. A történet folytatását biztos ismeritek. Ugyan a mi előadásunkban kicsit másképp bűnhődik a farkas, de mint általában a mesékben, minden jó, ha vége jó!

Sok humorral és meglepetéssel meséljük el nektek Piroska és a farkas történetét a tánc különleges nyelvén. Gyertek, szeretettel várunk benneteket!”

Forrás: pecsibalett.hu

A Piroska és a farkas alkotói:

Zeneszerző, zenei szerkesztő: Riederauer Richárd
Díszlet- és jelmeztervező: Kiss Julcsi
A koreográfus asszisztense: Ujvári Katalin Harangozó-díjas művész
Koreográfus: Molnár Zsolt Harangozó-díjas művész
Rendező: Uhrik Teodóra Kossuth- és Liszt-díjas Érdemes művész

Címszereplők:

Piroska: Frank Edina / Karin Iwata
Farkas: Koncz Péter / Varga Máté