20 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapInstagramItt töltsd a júniusi estéket – csakis Pécsen!

Itt töltsd a júniusi estéket – csakis Pécsen!

Nincs is jobb, mint a nyári estéket egy kellemes koncerten vagy előadáson tölteni a csillagos ég alatt, egy pohár itallal a kezünkben. Mutatjuk, hogy júniusban hova érdemes menni! 

Pirogránit esték: Kis Éji Zene – Kálloy Molnár Péter & Farkas Izsák estje

Június 8. 20.00 – Zsolnay Negyed – Pirogránit udvar. Esőhelyszín: E78 Koncertterem

Népdalátdolgozások, versek, burleszkek, zenei csemegék, ismerős dallamok új köntösben. Farkas Izsák az utóbbi évek egyik legeredetibb zenei tehetsége. Klasszikus hegedűművész, aki mozarti játékossággal száguldozik Bachtól a 21. századi zenéig és vissza. Kálloy Molnár Péter színész, rendező, zeneszerző sokak számára a Beugróból lehet ismerős.
További információk ITT!

Hild Music Garden: Henri Gonzo és a papírsárkányok

Június 13. 19.00 – Művészetek és Irodalom Háza – Hild udvar

Könnyed nyáresti hangulat a pécsi belváros szívében! Az újragondolt Hild udvar exkluzív környezetet nyújt a szórakozni vágyóknak a nyári Hild Music Garden programsorozat keretében. Június 13-án Henri Gonzo és a papírsárkányok májusban megjelent első nagylemezének bemutatója hallható, amelynek címe: A Cementkert.
További információk ITT!

Metronóm Jazz Klub: Voice & Guitar – Micheller Myrtil–Pintér Tibor duó

Június 15. 20.00 – Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem

Micheller Myrtill és Pintér Tibor ének-gitár duója több mint 17 éve sikeresen működik.
Nemzetközi elismerések mellett itthon is töretlen a népszerűségük, 6 közös lemezük jelent már meg. Az ének-gitár felállás bravúros játékot, gazdag és improvizatív előadásmódot takar és különleges zenei élményt nyújt.
További információk ITT!

Pirogránit esték: Álkulcs a zenéhez* Szövetségben az ördöggel – Bősze Ádám komolyzenei stand-upja

Június 16. 20.00 – Zsolnay Negyed – Pirogránit udvar. Esőhelyszín: E78 Koncertterem

Paganini börtönévei – Bősze Ádám komolyzenei stand-upja. Azt beszélték, Niccolò Paganini lepaktált az ördöggel. Szeretőjét megölte, hegedűjének húrjait annak beleiből sodorta. A börtönévek alatt pedig megismerte hangszerének rejtett titkait. Vajon mi igaz mindebből? Bősze Ádám a világ legnagyobb virtuózának sötét múltját és bűnös életét igyekszik bemutatni.
További információk ITT!

8. Body.Radical – Nemzetközi Előadóművészeti Biennálé

Június 19. 19.00–21.30 – Zsolnay Negyed – E78

A mai legsikeresebb és legizgalmasabb ázsiai kortárs táncelőadások, megfűszerezve a helyi művészekkel alkotott koprodukcióval.

Az Érintéspont Művészeti Alapítvány szervezésében 8. alkalommal megrendezésre kerülő BODY.RADICAL Nemzetközi Előadóművészeti Biennálé Pécs város nyitott, érdeklődő közönségének bemutatja, a ma legsikeresebb és legizgalmasabb ázsiai kortárs táncelőadásokat, megfűszerezve a helyi művészekkel alkotott koprodukcióval.
A vendégművészek, Japánból, Koreából és Vietnamból érkeztek a nemzetközi fórumokon elismert, díjnyertes előadásaikkal.
További információk ITT!

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő