Hirdetés

A Bacsó Kristóf – Oláh Kálmán Quartet lesz a Metronóm Jazz Klub vendége május 23-án 20 órától a Zsolnay Negyed E78-as koncerttermében. A koncerten különleges módon keveredik a mainstream jazz, a magyar népzenei örökség, és a kortárs klasszikus zene.

A közönséget garantáltan elvarázsolja az egyik legsokoldalúbb magyar szaxofonos, aki ezúttal rendkívül (el)ismert zenészekkel áll színpadra!

Bacsó Kristóf többször fellépett már az elmúlt években Pécsett, azonban – a pécsi közönség által jól ismert – Oláh Kálmánnal létrehozott kvartettjét most hallhatják először a Metronóm Jazz Klub színpadán. A kvartett repertoárja elsősorban Bacsó és Oláh kompozícióiból áll, melyek a mainstream jazz, a magyar népzenei örökség és a kortárs klasszikus zene stíluselemeit ötvözve, új minőséget létrehozva hallhatók. Nagybőgőn az ország egyik legkeresettebb muzsikusa, Barcza Horváth József játszik, dobokon a kiváló fiatal tehetség Gyárfás Attila működik közre.

Bacsó legutóbbi albuma Pannon Blue címmel jelent meg a BMC Records kiadásában, amely 2017-ben elnyerte a Gramofon magazin Az év magyar jazzlemeze-díját. Ezúttal erről a lemezről is hallhat darabokat a közönség.

Jegy és részletek: https://www.e78.hu/programok/metronom-jazz-klub-bacso-kristof-olah-kalman-quartet

(x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét