Hirdetés

Egy pohár bor, andalító jazz és jobbnál jobb zenészek – kell ennél több az őszi estékre? Az immár 22 éve működő Metronóm Jazz Klub a legjobb zenészeket hozza Pécsre idén ősszel is!

A klub olyan minőségi branddé vált, amiben megbíznak a jazz kedvelői és állandó rajongótábora alakult ki, de mindig érkeznek új érdeklődők is, akik most ismerkednek a műfajjal – mesélte Kacsányi Éva, a programsorozat alapítója és szervezője. Hozzátette: A havi rendszerességgel jelentkező koncertsorozat során minden alkalommal más zenei stílus kap helyet. Mutatjuk az idei őszi szezont!

Ismert jazzkompozíciók modern hangzásban, neves trombitaművésszel

Metronóm Jazz Klub: Pintér Zoltán Trio & Fekete-Kovács Kornél
október 5. 20.00, Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem

A klasszikus jazzformációhoz ezúttal szólistaként csatlakozik a Fekete-Kovács Kornél Fonogram-, eMeRTon- és Artisjus-díjas trombitaművész. A repertoárban ismert kompozíciók modern hangzásban csendülnek fel. Megőrzik a popularitást és a tradicionális mainstream hangzásvilágot szólaltatják meg.

További információk ITT!

Középpontban a szaxofon!

Metronóm Jazz Klub: Bacsó Kristóf Triad
november 9. 20.00, Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem

Bacsó Kristóf generációjának egyik legkiemelkedőbb és legsokoldalúbb szaxofonművész és zeneszerző egyénisége. A Liszt Ferenc Zeneakadémia és bostoni Berklee College of Music elvégzése után Franciaországban, majd az Egyesült Államokban élt és dolgozott.
Európa számos országában fellépett már, többek között a London Jazz Fesztiválon, a Pescara és a Barcelona Jazz Fesztiválokon, valamint több neves európai jazzklubban is szerepelt.

További információk ITT!

Nagyívű dinamika egy ki elektronikus hangzással

Metronóm Jazz Klub: Fusio Group 30
december 7. 20.00, Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem

A fúziós jazz műfajába sorolható együttest 2005-ben „Az Év Jazz Együttesének” választották. Az immár 30 éves zenekar jubileumi, lemezbemutató koncertet ad Pécsen. A szerzeményekben olykor az elektronikus zenéből átvett effektek, loopok, samplerminták is szerepelnek. Nagyívű dinamikai skála jellemzi a szerzemények előadásmódját.

További információk ITT!

(x)

Hirdetés