12 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapAbszolút PécsJótékonysági est: újra színpadon az Eozin csillagok

Jótékonysági est: újra színpadon az Eozin csillagok

A Misina Néptáncegyüttes és Táncszínház 2011. december 10-én, szombaton 19.00 órától jótékonysági műsort ad a Magyar Rákellenes Liga Pécsi Alapszervezete számára, a PTE Szigeti úti aulában.

A műsor első felében „Aranyhajú Mária” címmel, a Csurgó zenekar kíséretével ünnepi folklór-összeállítással készül a táncműhely apraja-nagyja. A Tipegők, az Aprók, a Csikók, a Felnőttek, és a Szenior is – közel kettőszáz táncos szorgalmasan próbál hetek óta.

A második részben újra színpadra kerül az Eozin csillagok táncszimfónia, amelyben pécsi kötődésű hírességek: Angster József, Csontváry Kosztka Tivadar és Zsolnay Vilmos életművének egy-egy ma is aktuális motívuma jelenik meg a tánc nyelvén: a népművészet és az iparművészet találkozása, a családcentrikusság, a különböző kulturális műhelyek, közösségek kölcsönhatása, az alkotói útkeresés, és a magyar tehetség megjelenése nemzetközi dimenzióban.

A darab zenéjét a NeoFolk szerezte, a pécsi értékek színpadra állításából többtucat pécsi rendszeres önkéntes munkával vette és veszi ki a részét. A táncszimfónia elsősorban pécsieknek, híres pécsiekről szól, a Zsolnay-féle mottót hordozva üzenetként: „A tudás és a művészet szolgálata, amelyben legfőbb társ és szövetséges a család”.

Ennek szellemében a egyesület a bevétel egy részét jótékony célokra ajánlja fel a Magyar Rákellenes Liga Pécsi Alapszervezete számára, melyhez a Pécsi Tudományegyetem Orvostudományi Kara a műsor befogadásával támogatóként járul hozzá.

Minden érdeklődőt és támogatót szeretettel várnak!

Jegyelővétel és információ:
Misina Kulturális-, és Táncegyesület
Tel: + 36 72 240 280, +36 20 7738505 +20 9 137 370;
[email protected]
www.misinadance.hu

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő