Hirdetés

A kínai holdújév a kínaiak számára az év legnagyobb ünnepe. A legnevesebb kínai konzervatóriumok diákjaiból és tanáraiból verbuválódó ELK Kamarazenekar hagyományos zenével és tánccal köszönti a tavaszünnepet február 10-én a Kodály Központban.

A Tánc a húrokon című koncertet 19 órától láthatja a közönség. Az est különlegessége egy magyar zenei hatásokon alapuló darab, melyet tavalyi magyarországi látogatásuk hatására írtak. Az ELK Kamarazenekar repertoárjában hagyományos és kortárs darabok egyaránt megtalálhatóak.

A Kodály Központ aulájában a rendezvényt megelőzően kiegészítő interaktív, ismeretterjesztő ingyenes kulturális programok várják az érdeklődőket. A PTE Konfuciusz Intézet kínai tanárainak segítségével ki lehet majd próbálni a kalligráfiát, mely során betekintést nyerhetnek a látogatók az autentikus kínai írásművészetbe, illetve megismerhetik az alapvető karaktereket. Készíthetnek hagyományos kínai papírkivágó módszerrel motívumokat, illetve kínai csomózási technikával karkötőket is. A kínai evőpálcikák helyes használatát szintén megtanítják. A rendezvényre látogató vendégek kínai tanáraik közreműködésével lábtollasozhatnak, a híres kínai tollasfocilabdákkal.

Részletek és jegyvásárlás: ITT

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét