Hirdetés

Kispál és a Borz-számok, felhőtlen örömzenélés, valamint egy legendás életmű emblematikus dalai várják a közönséget október 21-én a Kodály Központban!

A Kispál és a Borz 2022 augusztusában tért vissza a telt házas, kétnapos Kispál on Orfű rendezvényen. „A zenekar új korszakának talán az volt a legfontosabb előzménye, hogy pár éve újra egymásra találtunk Kispivel, rengeteget zenélünk, újra inspiráljuk egymást” – mondta el a visszatérésről Lovasi András. A két András egyébként Lovasi legutóbbi szólólemeze kapcsán kezdett újra zenélni, a Kispál és a Borz visszatérő koncertje előtti este pedig elméletileg duóban adtak volna koncertet, ám a fellépés előtt nem sokkal a nagy érdeklődésre való tekintettel újragondolták a felállást. Így született meg a Kispál és a Lovasi.

„Azt tudtuk, hogy 5-6000 ember előtt már nem fog működni az, ami működött ötven embernél az LA Gardens-es stúdiókoncerteken, hogy ketten leülünk és két gitárral zenélünk. Újra kellett tervezni, tudtuk, hogy zenekarrá kell duzzasztani a produkciót, és arra is konkrét elképzelésünk volt, hogyan. A régi trió-felállást szerettük volna Kispivel, csak egy kis plusszal” – mondta el Lovasi András a négytagúvá bővülésről.

A Kispál és a Lovasi koncertprogramja teljes mértékben Kispál és a Borz-dalokból áll, ám főleg a zenekar korai időszakából szemezgetnek, a slágerek mellett pedig a pályafutásuk során ritkábban játszott, különlegesebb szerzeményeket is hallhat tőlük a közönség. A dalok eredeti hangszerelésükben, tehát a zenekar korai éveire jellemző trió-felállásban szólalnak meg G. Szabó Hunorral dobossal, a különleges hozzávaló pedig Babcsán Bence szaxofonjátéka, így válik a Kispál és a Lovasi egy rendkívüli kvartetté.

A közönség ezen az estén felhőtlen örömzenélésre, valamint egy legendás életmű emblematikus dalaira számíthat a Kispál és a Lovasitól, régi – és mégis új hangszerelésben.

Jegy és részletek ITT!

(x)

Hirdetés