13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapArtKortárs Junior: online konferenciát szerveznek Pécsen a művészeti nevelésről

Kortárs Junior: online konferenciát szerveznek Pécsen a művészeti nevelésről

Pedagógusoknak hirdet konferenciát a Zsolnay Örökségkezelő Vizuális nevelés és múzeumpedagógia címmel március 4-én. A program célja, hogy bemutassa a Pécsi Galériák szervezésében induló, Kortárs Junior nevű múzeumpedagógiai program tematikáit, összefüggéseit a vizuális neveléssel és rajzoktatással kapcsolatban, valamint a Pécsi Galériák helyszínein igénybe vehető eseményeket és online háttéranyagokat.

A konferenciára elsősorban a vizuális kultúra tanítása iránt érdeklődőket, alsós tanítókat, rajz- és drámatanárokat várják, írja a ZSÖK közleményében.

A Kortárs Junior nevű múzeumpedagógiai program fő célja a jövő műértő közönségének kinevelése, hogy a kiállításokat látogató generációnak „aktív és értő viszonya” legyen a vizuális és kortárs művészetekhez. Ennek fontos feltétele a gyerekek vizuális készségeinek fejlesztése.

Szeretnék közelebb hozni a fiatalokhoz a kortárs művészeteket.

– A foglalkozások az élményalapú pedagógiára épülnek, melynek lényege „a tapasztalati úton átélt, megélt tartalmak tartós bevésődése”. Tehát miközben számunkra egy műértő közönség születik, a tanítás eredményességének érdekében alternatívát és segítséget kínálunk a pedagógusoknak – összegezte Fekete Valéria, a cég vizuális művészeti vezetője.

A konferencia időpontja március 4. csütörtök, 17.00‒18.00.

A konferencia előadói: Fekete Vali, a Zsolnay Örökségkezelő vizuális művészeti vezetője és Balogh Tünde kiállítási koordinátor, múzeumpedagógus. A konferenciát megnyitja Bánkuti Péter, a Zsolnay Örökségkezelő operatív igazgatója.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezni március 2-ig az alábbi űrlap kitöltésével lehetséges, ezt ide kattintva tehetjük meg.

További részletek itt olvashatók.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő