Hirdetés

A következő hónap igazi programcunamit hoz Pécsre! Koncert, kiállítás, színház, táncház – mindez olyan sztárokkal, mint Kiss Tibi, Vecsei H. Miklós, Breuer Marcell, Kamarás Iván, Lajkó Félix és Udvaros Dorottya! Mutatunk 10 kihagyhatatlan novemberi programot!

Aranyakkord koncert

november 2. 20.00
Zsolnay Negyed – E78 koncertterem

Kiss Tibor és Vastag Gábor, a két jóbarát és kolléga 10 éve ír közösen dalokat filmzenéhez és egyéb projektekhez. Állandó vendégként csatlakozott a duóhoz Gábor Andor „UFO”, aki mágikus ütőhangszeres játékával színesíti a produkciót.

Tommy Emmanuel, CGP

november 6. 19.00
Kodály Központ

Tommy Emmanuel igazi virtuóz, a tízujjas gitártechnika mestere, aki egyszerre három szólamot tud játszani. A country, a blues és a dzsessz műfajokban egyaránt otthonosan mozgó zenész minden fellépése igazi örömünnep.
Előzenekar: Richard Smith

Cseh Tamás 80 – Füst a szemében / Cseh Tamás története és dalai

november 8. 19.00
Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem

„Cseh Tamás élettörténetét meséljük el Bérczes László beszélgetőkönyve nyomán, a születésétől a haláláig több mint 20 dal kíséretében.” Játsszák: Vecsei H. Miklós (QJÚB), Szabó Balázs (Szabó Balázs Bandája) és Ratkóczi Huba (QJÚB).

Metronóm Jazz Klub: Bacsó Kristóf Triad

november 9. 20.00
Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem

A Bacsó Kristóf szaxofonos alapította formáció zenéjében a jazz és a kortárs zene elemei keverednek a kelet-európai életérzéssel

Hiány és emlékezet – Breuer Marcell emlékkiállítás

november 9. – 2024. január
Zsolnay Negyed – m21 Galéria

Breuer Marcel világhírű építész, a 20. századi modern építészet meghatározó alakja. Pécsi emlékkiállítása olyan ikonikus tárgyakat is bemutat, mint a művész New York-i gránitasztala vagy a Vaszilij-szék.

„Találkozások” – Kamarás Iván & Kéméndi Tamás közös estje

november 10. 19.00
Művészetek és Irodalom Háza – Fülep Lajos terem

„A zene, a próza és a vers mellett ezen az esten a párbeszéd is fontos szerepet kap. Zenélünk, beszélgetünk, ismerkedünk – egymással és Önökkel.”

Lajkó Félix & Vołosi (PL)

november 13. 19.00
Kodály Központ

A globálzenei színtér egyik legsikeresebb projektje volt az elmúlt években Lajkó Félix és a lengyel VOŁOSI vonós kvintett összeállása, amely 2019-es lemezével (Lajkó Félix és VOŁOSI) megszámlálhatatlan díjat nyert, és végigkoncertezte a világ híres színpadjait.

Zsolnay táncházak – Keptár trió, moldvai táncház

november 16. 19.00
Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem

A Keptár trióban négy pécsi jóbarát muzsikál, akiket a moldvai tánczene szeretete hozott össze. Az adatközlőktől tanult autentikus dallamokat a tájegységre jellemző hangszereken (furulya, koboz, dob) szólaltatják meg.

Zsolnay Színház * Göttinger Pál: A nulladik perc – ősbemutató

november 20. 19.00
Kodály Központ

Az Orlai Produkció ősbemutatója az 1900-as évek Párizsába kalauzolja a nézőt sok humorral, sugárzó bölcsességgel és életszeretettel. Főszerepben: Udvaros Dorottya

Zsolnay Színház* Apertúra: Rebellisek – az ellenállás történetei (zenés zendülés egy részben)

november 29. 19.00
Zsolnay Negyed – E78

A Fehér Rózsa a náci rezsimmel szembeni német ellenállási mozgalom volt a II. világháború alatt. Az Apertúra csapata a Fehér Rózsa történetét kiindulópontként használva azt kutatja, hogy a ma Magyarországán mi közünk van e nyolcvan évvel ezelőtti eseményekhez.

(x)

Hirdetés