9 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapKultZónaMegtudhatjuk, milyen volt az élet Pécs legsötétebb időszakában

Megtudhatjuk, milyen volt az élet Pécs legsötétebb időszakában

Az érdeklődők egy izgalmas tematikus sétán vehetnek részt, mely a város legsötétebb időszakába kalauzol minket, azaz a 18. század elejére. De hogy miért is épp ez Pécs legsötétebb időszaka, az a január 25-i sétán egészen biztosan kiderül!

Az 1713-as nagy pestisjárvány története

Sok megpróbáltatást élt túl gyönyörű városunk az elmúlt évszázadokban. Néhány évtizeddel a töröktől való felszabadulás (1686) után jött a kuruc- és rácdúlás, majd Pécs szinte teljesen elnéptelenedett, pedig korábban gazdag és termékeny kultúrával rendelkezett. Végül a püspök joghatósága alá visszakerülve még a pestissel is kénytelen volt szembenézni a 17. század végén, valamint a 18. század elején.

A tematikus séta alkalmával egy izgalmas, vallási és politikai konfliktusoktól sem mentes történet bontakozik ki, amelyből kiderül, milyen volt az élet a 300 évvel ezelőtti Pécsen, hogyan sikerült átvészelnie a városnak a pusztító kórt.

Túravezető: Kövér András „Kövi” – idegenvezető

Időpont:
2020. január 25. – szombat – 9.00

Helyszín:
Pécs, Széchenyi tér, Szentháromság szobor

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Részvételi szándékukat a [email protected] címen jelezzék. További információk az esemény Facebook-oldalán ide kattintva érhetők el.

Kiemelt képünk forrása: cdn.arstechnica.net

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő