Hirdetés

A többszörös Oscar-, Golden Globe- és Grammy-díjas világhírű zeneszerző-előadó, Gustavo Santaolalla már a Kodály Központ megújult színpadán léphetett fel augusztus 31-én, hiszen befejeződtek a monumentális épület nyári felújítási és karbantartási munkálatai. Így minden készen áll a lenyűgözően izgalmas őszi évadra!

A Kodály Központ nyaranta rövid időre bezárja kapuit, hogy elvégezzék az éves – minden területre kiterjedő – karbantartási munkákat. Idén a szokásosnál is több felújítás történt, melyek mindegyike a látogatók érdekét és kényelmét szolgálja.

Felújították a koncertterem színpadburkolatát, kicserélték az oldalfali LED-csíkokat, az aulában pedig javították és részben átépítették az úgynevezett Barrisol világítást modern és energiatakarékos LED-rendszerekre. A nagyobb fényerőnek köszönhetően így még jobban érvényesül az épületbelső szépsége.

A közönség számára nem annyira látható – ugyanakkor a rendezvények lebonyolításához elengedhetetlen – munkákat is elvégeztek a szakemberek. „Megtörtént a transzformátor, a gépészeti- és villamos rendszerek karbantartása, a műszaki berendezések ellenőrzése, továbbá a teljes épületre kiterjedő takarítás, a belső területek festése és a koncertterem fából készült burkolatelemeinek tisztítása is” – számolt be Englert Csaba, a Kodály Központ rendszermérnöke.

„Csillog-villog minden, öröm belépni a Kodály Központba, hála kollégáim munkájának, akik a karbantartás során közel húszféle feladatot végeztek el” – mondta Vincze Balázs, a Zsolnay Örökségkezelő NKft. ügyvezetője. Egyúttal felhívta a figyelmet a koncertterem őszi évadára, hiszen igazi közönségkedvencek érkeznek a ZsÖK szervezésében. Egy kis ízelítő ezekből:

szeptember 23. 19.00
Budapest Klezmer Band koncert
Sztárvendég: Falusi Mariann

október 15. 19.00
Experidance Társulat: Revans

október 16. 19.00
Balázs János és Lajkó Félix improvizációs estje

november 4. 19.00
Zorán: Ti kértétek…
Vendégekkel és meglepetésfellépőkkel

november 22. 19.00
Quimby Teátrum

(x)

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét