Nem maradunk jó pécsi programok nélkül a következő napokban sem

A következő héten, október 19-e és 26-a is remek programokkal: tudományos előadással, koncerttel, irodalmi esttel és egy szuper koncerttel várja a pécsieket a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. Ráadásul a ZSÖK kiállításai, látnivalói október 23-án is várják a látogatókat!

Előadások Pécs történetéből – Antiszemitizmus a pécsi Turulban a két világháború között

Előadó: Raposa Vivien, egyetemi hallgató.
Téma: Antiszemitizmus a pécsi Turulban a két világháború között
A részvétel ingyenes!

Időpont: október 21. 16.30–18.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – Herkules Műhely

Korábban itt írtunk az eseményről.

Adagio – zene és irodalom

Balogh Kálmán, Csík János, Dresch Mihály és Őze Áron együtt egy zenés irodalmi műsorban. „A magyar népzene lelket melengető, éltető ereje, a magyar költők verseiben az élet, az adott kor legtalálóbban megfogalmazott igazságai segítenek a hallgatóságnak elmélyedni a műsor elgondolkodtató pillanatainak hangulatában. József Attila, Weöres Sándor, és Radnóti Miklós versei ötvöződnek a népzene, a klasszikus és kortárs zene sajátos ízeivel.”

Időpont: október 21. 19.00
Helyszín: Zsolnay Negyed – E78 – Koncertterem

Kattints a részletekért ide.

 

Rendhagyó Prímástalálkozó

„A Rendhagyó Prímástalálkozó nem más, mint a népzene, a jazz, a rock és a klasszikus zene területéről érkező zenészek szupercsapata, a kapcsolódási pont pedig a magyar zenei hagyományok iránti mély tisztelet.” (Simon Broughton, Songlines Magazine)
A Rendhagyó Prímástalálkozóban a magyar zenei élet kimagasló egyéniségei muzsikálnak együtt, akik ugyan különböző zenei műfajokat képviselnek, közös zenei anyanyelvük azonban a magyar népzene. A zenekar tagja az egyedülálló stílusban hegedülő Vizeli Balázs, Balogh Kálmán (cimbalom), Gombai Tamás (hegedű) Doór Róbert nagybőgős, Mester László brácsás, a „koncertmester” pedig a komoly- és népzenét egyaránt magas szinten művelő Lakatos Róbert. A Prímástalálkozó két kiváló énekesnője: Herczku Ágnes és Korpás Éva.

E minden tekintetben rendhagyó formáció tagjai külön-külön is számos rangos díj birtokosai, s első albumuk is a legnagyobb elismeréseket aratta: a neves világzenei szaklap, a brit Songlines magazin beválogatta Top of the World listájára, és a zenekar megkapta az autentikus népzene kategória Fonogram-díját is.

Időpont: október 23. 19.00
Helyszín: Kodály Központ

Az eseményről itt olvashattok további részleteket.

Kezdhetek folytatódni – Pál András és Rozs Tamás Petri György estje

Pál András (Radnóti Színház) és Rozs Tamás párbeszédében szólal meg Petri ezen az estén, színész és zenész közös játékában.

Időpont: október 26. 19.00
Helyszín: Művészetek és Irodalom Háza – Fülep Lajos terem

 

Részletek itt olvashatók.

hirdetés
Hirdetés