12 C
Pécs
hétfő, április 29, 2024
KezdőlapHírzónaNemzetközi kulturális konferencia és vásár a Kodály Központban

Nemzetközi kulturális konferencia és vásár a Kodály Központban

Idén Projekt Fair címmel a pécsi Kodály Központban rendezik meg március 30. és április 2. között a Kulturális Központok Európai Hálózata (ENCC) által életre hívott konferenciát és vásárt.

A találkozóra érkező résztvevők megismerkedhetnek a kulturfővárosi program eredményeivel és jelenlegi kihívásaival, illetve remek alkalmat kapnak, hogy saját programjaikat bemutathassák.

A Projekt Fair egy nemzetközi kulturális hálózatépítő esemény, amelyet minden évben más és más országban rendeznek meg. Idén a Pécsi Kulturális Központ, illetve Pécs, a 2010-es év Európa Kulturális Fővárosa fogadja be a rendezvényt, mely lehetőséget kínál az Európa minden részéről érkező résztvevőknek a tapasztalatcserére és kapcsolatépítésre, közös projektek létrehozására.

A több napos eseményen a résztvevők beszélgethetnek a kultúrafogyasztásról, az Európa Cantat fesztiválról, a kultúra hálózatairól. Meghallgathatják szakértők előadásait az EKF projekt nagy beruházásairól: a Tudásközpontról, a Zsolnay Negyedről, a Múzeumutcáról vagy éppen a Kodály Központról.

Az előadások után intézménylátogatásokra is sor kerül, ahol a résztvevők személyesen is megtapasztalhatják a beruházások eredményeit. Április 1-jén este a hangversenyterem egyedülálló akusztikáját is megcsodálhatják a Kft együttes koncertjén.

Kísérőprogramként kerül sor a KKOSZ éves közgyűlésére, mely összekapcsolódik az Országos Infopontok munkájának értékelésével március 31-én, illetve az ENCC közgyűlésére április 2-án.

További információk: www.pecsikult.hu/projektfair

Forrás: Pécsi Kulturális központ

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő