8 C
Pécs
szombat, április 27, 2024
KezdőlapArtNemzetközi siker: az innsbrucki művészeti vásár kiemelt vendégei lesznek a pécsi alkotók

Nemzetközi siker: az innsbrucki művészeti vásár kiemelt vendégei lesznek a pécsi alkotók

Saját pavilonnal mutatkoznak be a Pécsi Tudományegyetem (PTE) művészeti karának hallgatói és oktatói a hétvégén zajló ARTfair Innsbruck nemzetközi művészeti vásáron Ausztriában – közölte az MTI az intézmény tájékoztatója alapján.

Ausztria legnagyobb, 27. alkalommal megrendezett művészeti kiállításán és vásárán csaknem húszfős, a kar oktatóiból és diákjaiból álló kiállítói csoport mutatkozik majd be. Többek közt ott lesz Bóbics Diána, Bőhm Gergely, Bullás József, Ernszt András, Keszthelyi Sára, Losonczy István, Nyilas Márta és Somody Péter – olvasható a PTE MK honlapján.

A pécsi művészeti kar részvétele az ARTfair Innsbruck 2023-on azért kiemelkedő jelentőségű, mert csak egy – saját országát is képviselő – felsőoktatási intézmény vehet részt a kiállításon, illetve mert olyan művészeti produkciókat vonultat fel a kar, melyek ritkán jelennek meg ilyen összetettségben – foglalta össze az MTI.

A több mint 200 négyzetméter alapterületű pécsi pavilonban 100-nál több képző- és iparművészeti alkotás tekinthető majd meg, de a rendezvény keretében többször fellépnek a kar zeneművész hallgatói is.

A kommünikében Lengyel Pétert, a kar dékánját idézve kitértek rá: a pécsi kar az országban egyedülálló módon „a művészeti élet teljes keresztmetszetét reprezentálja a zeneművészeti, képzőművészi, alkalmazott művészeti és táncművészeti szakjaival”, a nemzetközi bemutatkozás ezért „inspiráló és fontos a hallgatóik számára”.

További részletek itt és itt olvashatók az eseményről.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő