13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapAbszolút PécsNyílt nap a pécsi Kodály Központban

Nyílt nap a pécsi Kodály Központban

A Zene Világnapja alkalmából a hamarosan elkészülő Kodály Központ megnyitja kapuit a látogatók előtt. Hazánk egyik legnagyobb, és legmodernebb kulturális létesítménye lesz a várhatóan december elején átadásra kerülő Kodály Központ.

Október 2-án a Zene Világnapja alkalmából a lakosság bepillantást nyerhet az építkezés folyamatába, és saját szemével is meggyőződhet arról, hogy odabent milyen hatalmas, modern terek várják, hogy felcsendüljön bennük a muzsika.

Természetesen azonban nem csak komoly- és könnyűzenei koncerteknek ad majd otthont a központ, hanem alkalmas lesz Pécs virágzó kulturális életének teljes körű kiszolgálására, sőt, a napjainkban egyre fontosabbá váló konferenciaturizmust is hatékonyan tudja majd támogatni.

Október 2-án a látogatók megtekinthetik azt, hogy milyen fázisban tart az építkezés, megismerkedhetnek az épület belső tereivel, szekciótermeivel, illetve megcsodálhatják a lenyűgöző méretű és kialakítású nagytermet, amely egy híján 1000 fő befogadására lesz alkalmas. Mindenképpen érdemes lesz eljönni, hiszen ez az alkalom az utolsó lehetőség arra, hogy a még készülőfélben lévő épületet belülről is láthassák az érdeklődők.

A bejárás 30 fős csoportokban, szakértők vezetésével lesz lehetséges, a turnusok 10 és 13 óra között folyamatosan indulnak majd. A gyülekező a Sport utcából nyíló új déli feltáró út végén lévő parkolóban lesz, ide várunk minden kedves érdeklődőt. Az autóval érkezőket arra kérjük, hogy gépkocsijukat a Tudásközpont parkolójában állítsák le.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő