24 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapHírzónaPécsett is bemutatják a korai Brecht darabot

Pécsett is bemutatják a korai Brecht darabot

Bertolt Brecht Kispolgári nász című darabjával folytatja a 2011/12-es évadot a Magyarországi Német Színház (Deutsche Bühne Ungarn – DBU). A szekszárdi társulat a keddi bemutatón a slapstick comedy hagyományaira épülő előadást ígér.

Brecht korai darabját Verena Koch, a linzi Landestheater korábbi, német rendezője viszi színre, aki a DBU-ban 2009-ben egy Kleist-klasszikust állított színpadra.

A most műsorra tűzött egyfelvonásos Brecht az 1920-as években írt sötét komédiája egy tragikus véget érő esküvői mulatságról, amelynek során jelképesen az ifjú pár otthona, bútorai mennek tönkre, egyben a házaspár jó híre és a polgári idill illúziója is szerte foszlik.

A DBU a darabról írt ajánlója szerint a produkció az úgynevezett slapstick comedy hagyományait követi, ami a burleszkre, vásári bohózatra egyaránt jellemző „akcióhumort” ígér a közönségnek.

„Bár a figurák nem karikatúraszerűen vannak felépítve, mindegyikhez kapcsolódik egy-egy visszatérő geg, egy-egy irreális elem” – mondta az MTI-nek Frank Ildikó, a társulat vezetője.

A színműben, amelynek főbb szerepeit Juliane Baldy és Tom Pilath játssza, a társulat mind a kilenc tagja színre lép, a zenés betétekben Ric József harmonikás szólal meg.

A Brecht-előadást – Ardó Mária fordítását felhasználó magyar szinkronnal – a tervek szerint Pécsett, az Egyetemi Színházban is bemutatja a DBU.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő