13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapKultZónaPolgármesteri köszönet a Pécsi Egyházmegyének

Polgármesteri köszönet a Pécsi Egyházmegyének

Csütörtök este 19 órától a tragikusan fiatalon elhunyt Scheffer Péter emlékére családja ad koncertet a Pécsi Bazilikában Sebestyén Márta és Szamosi Szabolcs közreműködésével. Az eseménnyel kapcsolatban az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkhöz a pécsi Polgármesteri Hivatal:

„Őszinte tisztelettel mondok köszönetet a Pécsi Püspökségnek a lehetőségért, hogy helyet biztosított a Pécsi Dómban a ma esti jótékonysági koncert lebonyolítására.

Ezzel a gesztussal az egyházmegye kifejezte, hogy átérzi az esemény jelentőségét. A Pécsi Bazilika a város egyik fontos szimbólumaként méltó helyszín egy ilyen esemény megrendezésére. A püspökség segítsége jól mutatja, számukra is rendkívül fontos, hogy a város közösségéért tegyenek.

Hiszen ilyen módon a Kodály-központ még hiányzó orgonájának finanszírozásához is hozzájárulnak. A püspökség ezáltal a családdal való együttérzését is megmutatta, aki fiatalon elhunyt gyermekük emlékére támogatnák az orgona megépítését. Külön köszönet illeti Szamosi Szabolcs orgonaművészt, amiért lemondott tiszteletdíjáról.

Pécs 2011. augusztus 4

Páva Zsolt
Polgármester
Pécs”

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő