POSZT a Retro Könyvvásáron

Szombaton a POSZT, Pécs legnagyobb kulturális eseménye a Retro Könyvvásáron is megjelenik. A Csorba Győző Megyei-Városi Könyvtár munkatársai Pécsett, a Király utca 9. alatt a következő szombaton ismét szélesre tárják a „Retrovárium” kapuját, immáron huszonnyolcadik alkalommal.

hirdetés

Ezen a héten a szervezők a XI. POSZT alkalmából a kapualjban berendezett kiállításon az eddigi 10 színházi találkozó díjnyertes előadásait, művészeit jelenítik meg fényképeken. És ez még nem minden: a június 11-én születésnapját ünneplő Hugh Laurie színészt (Fekete Vipera; Stuart Little, kisegér; Dr. House) a szervezők egy extra kiállítással köszöntik.

A minőségi régi regényeket, versesköteteket, szakkönyveket, képzőművészeti albumokat, hanglemezeket és hangkazettákat kínáló Retro Könyvvásár állandó vendége a KuPé folyóirat: a vendégek találkozhatnak a lap munkatársaival, hozzájuthatnak az újság korábbi számaihoz.

A mostani héten is lehetőség nyílik a Dzsungelmániás albumokba való matricák cseréjére; lesz egy Dzsungelmániás sarok, ahova mindenkit – kicsiket, nagyokat – szeretettel várnak a csereberére a szervezők. A gyerekek retro-fotelben ülve kifestőket színezhetnek, a felnőttek a régi könyvek között válogathatnak, olvasgathatnak, beszélgethetnek, vásárolhatnak és megtekinthetik a kiállításokat.

Megtekinthető lesz a kapualjban régi lemezjátszó, 1950-es évekből származó rádió, valamint a POSZT alkalmából egy működő tölcséres gramofon is. A jelmondat 2011-ben is változatlan: „Jöjjön a Király Kapualjba, kerüljön Retro Hangulatba!”