Szavazzunk, hogy a Zsolnay-negyed legyen az Év Turisztikai Attrakciója!

Legyen a Zsolnay-negyed az Év Turisztikai Attrakciója!

Az Év Turisztikai Attrakciója címet nyerheti el a Zsolnay Kulturális Negyed a szállás.hu szavazásán, de ehhez minden pécsi segítsége szükséges! Csak pár kattintás és az élre törhet a méltán népszerű kultúrnegyed!

hirdetés

A Zsolnay Kulturális Negyed lehet az Év Turisztikai Attrakciója az idén 10 éves szállás.hu turisztikai portál hagyományos olvasói szavazásán, mely az évek során a hazai turizmus legkiemelkedőbb elismerésévé nőtte ki magát. Ahhoz azonban, hogy a Zsolnay-negyed nyerjen, nagyon kellenek a pécsiek szavazatai, hiszen október 31-én véget ér a verseny és a kultúrnegyed egyelőre „csak” a harmadik helyen áll a Nyíregyházi Állatpark és az Aggteleki cseppkőbarlang után!

Aki szeretne segíteni abban, hogy a Zsolnay Kulturális Negyed az élre törjön és megszerezze Pécsnek a rangos díjat, az ne habozzon, hanem kattintson egyet a szállás.hu szavazó-oldalán. Mindössze fél perc az egész!

Pécs megannyi látnivalója közül egyértelműen kiemelkedő a 2014-ben hungarikummá nyilvánított Zsolnay Kulturális Negyed nyilván nem véletlenül szerepel olyan neves és közismert hazai látványosságok körében, mint például az Egri vár, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark, a keszthelyi Festetics-kastély, vagy mondjuk a Miskolctapolcai Barlangfürdő.

A pécsi családok kedvelt helye

Itt élt és alkotott ugyanis a porcelángyártásról ismert Zsolnay család a 19-20. században és tették világhírűvé a várost mesterműveikkel. A család örökségét bemutató egyedi kiállítások és a közeli Zsolnay-mauzóleum nem hiába vonzanak rengeteg pécsit és turistát a negyedbe, melynek egyébként szinte minden négyzetmétere érdekességeket, kulturális kincseket (gondoljunk csak az E78-as teremben tartott koncertekre, az m21-es galéria kiállításaira), gasztronómiai kalandokat (az ország egyik legjobb étterme, a Zsolnay Étterem is itt található) rejt magában.

Az egyik első volt a hungarikumok között

Őri László, Pécs alpolgármestere is felhívta a pécsiek figyelmét arra, hogy mennyire fontos Pécs és az ország számára a Zsolnay Kulturális Negyed. Kiemelte, hogy a kultúrnegyed Pécs egyik legnagyobb ékköve, mely viszont már nem csak helyi érték, hanem országos is, amit jól bizonyít az, hogy elsőként került be a hungarikumok közé.

– Az elmúlt években bebizonyosodott, hogy a pécsiek a szívükbe zárták a Zsolnay-negyedet, hiszen számos esküvő helyszíne is már és a pécsi családok is szívesen látogatják többek között a szabadtéri játszóterei, a Varázstér, a Planetárium, a Herkules Műhely, vagy épp a Bóbita Bábszínház családbarát gyermekprogramjai miatt – mondta az alpolgármester, majd hozzátette, hogy az is egyértelműen látszik, hogy az idelátogató bel- és külföldi turisták körében is egyre népszerűbb a negyed, mely megérdemelné a megtisztelő Év Turisztikai Attrakciója címet.