13 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapKultZónaSzép sikereket érnek el a ZSÖK fotós ösztöndíjasai

Szép sikereket érnek el a ZSÖK fotós ösztöndíjasai

Két éve indította el a Zsolnay Örökségkezelő NKft. a Zsolnay Fotódokumentációs Ösztöndíj pályázatát a fiatal tehetségek támogatására.

Az egy évre szóló ösztöndíj célja, hogy a ZSÖK-ről minél teljesebb képet mutassanak be az ifjú fotósok, legyen szó akár a sokszínű programokról, akár a turisztikai látnivalókról – a szervezet minden helyszínén.

A cég állandó fotósai támogatást nyújtanak a gyakornokoknak, akik így a havi ösztöndíj mellett szakmailag is sokat fejlődhetnek, és később meg tudnak állni a saját lábukon. Sőt, lehetőséget kapnak a ZSÖK valamely helyszínén egy saját kiállítás megszervezésére is.

A jelenlegi gyakornok, Markovics Anita így mesél az élményeiről:

– Nagyon örülök, hogy engem választottak, mert hatalmas szakmai segítséget és sok támogatást kapok a mentoromtól, Tóth Lászlótól. Úgy érzem, hogy igazi szakmai partnerként tekintenek rám. Szeretnék a jövőben is a fotózásnál maradni, és folytatni a zenei blogom készítését.

A tavalyi ösztöndíjasnak, Pál Zsombornak azóta szépen alakul a fotós karrierje, részt vett nagyobb projektek fotózásában és híroldalaknak is készített fotóriportot.

Legközelebb 2021 tavaszán nyílik meg újra a pályázat. A jelentkezési feltételek: felsőfokú vizuális vagy média képzés végzése, vagy érettségi után fotográfus szakképzésben való részvétel, vagy már végzettek esetén maximum 3 éve szerzett végzettség.

A pontos kiírás elérhető lesz a zsolnaynegyed.hu oldalon.

(x)

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő