Hirdetés

Palotás József képzőművész különleges, néhol torz, néhol elvont alkotásaiból nyílt kiállítás Pécsen, a Pécsi Galériában. A tárlaton a képek mellett az alkotó szobrait is megtekinthetjük, megcsodálhatjuk.

A szobrász visszatért és festményekkel mutatkozik be szülővárosában. Ezzel a gondolattal nyitották meg Palotás József képzőművész kiállítását a Pécsi Galériában.

Palotás József 1947-ben született Pécsen, 1968 és 1972 között a Képzőművészeti Főiskola hallgatója volt, majd 1995-ben Munkácsy-díjjal ismerték el munkáját. A művész pályája során számos városban élt és alkotott, de a szíve néhány éve visszahúzta szülővárosába, Pécsre. A művész szobraival vált ismerté, de a most megnyílt kiállításon festményei dominálnak.

Palotás József vonzódása öt éve vált erőteljesebbé a festészet iránt.
– Egy életen keresztül festegettem, rajzolgattam, még ha nem is olajjal, akkor is. Gyerekként festőnek készültem, és eljött egy idő, amikor tele volt minden szoborral, és végiggondoltam, hogy hát most kellene megcsinálni! Ez öt évvel ezelőtt történt, azóta festek – mondta a művész.

A furcsa torzítás, elvont és konkrét megjelenítés, valamint a jelentésgazdag kifejezés jellemzi Palotás József művészetét.

 

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét