23 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapAbszolút PécsSzombatra: vidék a szabadban és a színpadon

Szombatra: vidék a szabadban és a színpadon

A szabadba és kalandra vágyó fiatalok a „Kul-Túra” elnevezésű egész napos kiránduláson járhatják a vidéket reggel negyed nyolctól. Az idősebb korosztályt este kilenctől a Pécsi Est Café várja, ahol a Kerekes Band mutatja be legújabb albumát.
Az Est Café-ban eluralkodik a folk, a funk, és a rock káosza: a Kerekes Band a helyi rajongóknak is bemutatja legújabb, „What The Folk” című albumát.

A közel tizenhat éves együttesnek ez az ötödik lemeze, nagy reményeket fűznek hozzá – hisz egy korábbi lemezük, a „Pimasz” is aranylemez lett, három évvel ezelőtt. A formációt legjobban az ethno-funk stílusa jellemzi: a dalokban a funky elemeken kívül, a jazz, és a rock keveredik szabadon az autentikus magyar népzenével. S ha ez nem lenne elég, a kavalkádot olykor az elektronikus hangszereléssel is megbolondítja.

Fehér Zsombor furulyás, Fehér Viktor dobos, Námor Csaba kobozművész, Kónya Csaba basszusgitáros, és Csarnó Ákos brácsás szolgáltatja a folk legjavát. Dalaik kemények és szókimondóak, senki ne várjon tőlük melankolikus romantikát.

A Szivárvány Gyermekház által szervezett „Kul – Túra” célja, hogy bemutassa a Mecsek érdekes, ám kevésbé ismert nevezetességeit.

A túra a Kelet – Mecsek ösvényein zajlik, ahol a túrázók megtekinthetik többek között a mecseknádasdi templomot, az óbányai völgyet, s a Cigány-hegyi Kilátó panorámája sem hagyható ki az útvonaltervből. A pihenőhelyeken izgalmas részprogramok várják a résztvevőket. A bátrabbak kipróbálhatják az íjászatot: külső szemlélő számára könnyűnek tűnhet, valójában nagyon is embert próbáló sportról van szó, ezért igazi dicsőség illeti a legjobb íjászokat.

A vállalkozó kedvűek „geocachingen” vehetnek részt. A geocaching régóta létező, kincskeresésre hasonlító túrasport, amely nagy hagyományokkal rendelkezik hazánkban és külföldön. A helyi változattól az országos, aranykupáért folyó keresgélésig sok változat közül választhatnak a rátermett kalandorok.

További szombati programok:

Thor, amerikai akciófilm, 2011 – Uránia Filmszínház, 20:00

Hobo költészeti estje, válogatás Pilinszky János verseiből – Ifjúsági Ház, 20:00

Czimermann Zsuzsanna írása.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő