24 C
Pécs
vasárnap, április 28, 2024
KezdőlapAbszolút PécsTáncos történetek Nagy Bandó Andrással

Táncos történetek Nagy Bandó Andrással

Szeptemberben, a IV. Pécsi Nemzetközi Tánctalálkozón mutatta be a Mecsek Táncegyüttes „Táncos történetek” című kamara-táncszínházi estjét, melyet a nagy sikerre való tekintettel január 11-én újra láthat a közönség a Pécsi Harmadik Színházban.

Fotó: Tóth László

Az előadás mottóját Karinthy és Örkény művei, a perkátai cigánybanda „oláhleány”-története, valamint napjaink hétköznapi – olykor mégis abszurd – jelenetei szolgáltatják.

A táncosok a Kárpát-medence tánchagyományának mozdulatait hívják segítségül a szereplők életre keltéséhez, az önkifejezésbe azonban emellett bármi belefér – talicskázás hátramenetben, söprűtánc a capricciosával, vagy könnyed gondolázás „Egy nehéz nap éjszakája” után… A táncos történetfüzért Nagy Bandó András közjátékai teszik kerekké, megidézve az ihletadó klasszikusok és mások humoreszkjeit.

Az esten a Zalai Kamaratánc Fesztiválon díjazott produkciók szerepelnek. Zene: Mecsek Zenekar, S. Joplin, R. Strauss, Ghymes, Koncz Zsuzsa, The Beatles, Nagy Feró, Ludditák, a táncosok és mások…

Koreográfiák:
Huncut mese (Molnár Péter)
Életem filmje – Karinthy Frigyes emlékének (Bognár József)
Tóték tánca – Tisztelet Örkény Istvánnak (Bognár József)
Szorító (Bognár József)
Lift (Bognár József)
Pulpitus (Bognár József)

Belépődíj: 1000 Ft

Jegyelővétel:
Pécsi Harmadik Színház (Hajnóczy u. 41., 72/252-478, 72/251-340)
Mecsek Táncegyüttes Egyesület (72/211-154, [email protected])

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő