8 C
Pécs
péntek, április 26, 2024
KezdőlapHírzónaÚj POSzT-vezetés, még színesebb OFF

Új POSzT-vezetés, még színesebb OFF

Az újonnan elkészült, s tavasz végéig elkészülő kulturális terek az évente kétszáz kiegészítő programokat is érintik, így más, színesebb lehet a tizenegyedik országos színházi találkozó. Stenczer Béla a POSzT új ügyvezetőjét a minap kérték fel Simon István utódjául.


Mint már az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSzT) végén beszámoltunk róla, a fesztivált lebonyolító társaság ügyvezetője, Simon István nem kívánta folytatni a munkát, így a város a minap Stenczer Béla színművész, a szervezési iroda eddigi vezetőjének személyében 2014-ig új első embert jelölt a cég élére.

Jordán Tamás és Simon István megalakulása óta vezetik POSzF Kft.-t. Irányításuk és szakmai munkájuk eredményeként a POSzT az elmúlt 10 év alatt egyre sikeresebb és országosan elismert kulturális programmá vált. Az önkormányzat ezért a cég vezetésére egy olyan személyt keresett, aki egyrészről képes egy nagyszabású rendezvény megszervezésére, másrészt megfelelő színházi szakmai háttérrel rendelkezik; így esett a választás Stenczer Bélára.

A Pécsi Nemzeti Színházhoz 1990-ben szerződő művész eredményes színházi tevékenységének eredményeként Nívó-díjat, két alkalommal Közönségdíjat kapott, emellett az Ambassador Gyűrű tulajdonosa. Munkásságát Pécs városa Pro Communitate Díjjal ismerte el. Részt vett a Pécsi Nyári Színház (1978-1994) és a Pécsi Egyetemi Színpad (1982-1994) megalapításában és működésében. 1998-tól a Pécsi Nemzeti Színház kulturális és közönségkapcsolati menedzsere is.

Nevéhez fűződik a színház jelenlegi arculatának egységes megjelenítése, kiadványainak szerkesztése, a honlap felépítése, a 3 éve remekül működő elektronikus jegyértékesítés bevezetése, a Baráti Kör rendszerének felépítése. A kezdetektől részt vett a POSZT arculatának, működésének kialakításában, valamint, mint jegyiroda-vezető és közönségkapcsolati munkatárs az elmúlt 10 fesztivál gyakorlati lebonyolításában is tevékeny szerepet vállalt.

Az új ügyvezető lapunknak azt mondta, nem lesz egyszerű ilyen elődök után továbbvinni a POSzT-ot, ráadásul a színházszakma számára is egyre komolyabb feladat a pécsi rendezés elfogadtatása tíz esztendő után. Mindezen nehézségek ellenére a művész bízik benne, hogy az eddigiekhez hasonló színvonalon sikerül tető alá hozni a fesztivált.

Mint mondta, a pécsi kulturális vérkeringésbe újonnan bekapcsolódó intézmények nagy hatással lesznek a versenyprogram mellett évről évre egyre színesedő off-rendezvényekre. Ha lehet, az eddigieknél is változatosabb, frissebb lesz ilyen tekintetben az idei találkozó, amelynek anyagi támogatására már mind a város, mind az állam részéről elhangzottak már ígéretek.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Hírzóna

Abszolút Nő