Újvidéken is Pécset csodálják

Hirdetés

A szerbiai újvidéken nagy sikerrel mutatkozott be Pécs városa a nemzetközi könyv és művészeti vásáron március 7–12. között

Pécs első ízben kapott meghívást a rendezvényre, ahol a Zsolnay Örökségkezelő NKft. képviselte a várost egy látványos kiállítási anyaggal.
– Újvidék 2021-ben Európa Kulturális Fővárosa lesz, így különösen gyümölcsöző lehet a kapcsolatépítés – mondta el Vincze Balázs, a ZsÖK ügyvezetője. – Örömmel visszük a pécsi értékek hírét, és bízunk benne, hogy a rendezvény látogatói kedvet kapnak ellátogatni hozzánk – zárta gondolatait az ügyvezető.

A ZsÖK pécsi művészek alkotásaiból összeállított kamarakiállítással mutatkozott be Újvidéken. Az expo látogatói megcsodálhatták Nyilas Márta, Losonczy István és Varga Rita két-két festményét, valamint Dobány Sándor, Füzesi Zsuzsa és a DeForma csoport kerámia alkotásait.

A könyvtematikát a ZsÖK által kiadott művészeti albumok és könyvek képviselték, továbbá számos turisztikai kiadvány is szerepelt a palettán, amelyek iránt nagy volt az érdeklődés. A visszajelzések azt mutatták, hogy Pécs városa és a Zsolnay-kerámia vonzerővel bír az ottani közönség számára, hiszen több százan fordultak meg a ZsÖK standjánál.

Ami a műsorokat illeti: bemutatkozott az idén 60 éves Jelenkor folyóirat, Ágoston Zoltán főszerkesztővel és Horváth Viktor íróval folytatott beszélgetés során. Illetve a Pécsi Íróprogram és a Novi Sad 2021 Alapítvány közötti rezidens csere két résztvevője, az újvidéki Andrea Popov Miletic és a pécsi Drenyovszki Andrea is színpadra lépett Méhes Károly, az Íróprogram vezetőjének társaságában.

(x)

 

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét