Hirdetés

Szeptember 29-én egész napos rendezvény keretében zárja nagy sikerű Bauhaus Ünnep című kiállítását a Pécsi Galéria. 

A kiállítás a kreatív gondolkodást mind a mai napig jelentősen meghatározó, 1919-ben Németországban létrejött nemzetközi Bauhaus Iskola szellemisége és magyar származású tagjai előtt kíván tisztelegni, akik közül öten pécsi származásúak voltak (Breuer Marcell, Forbát Alfréd, Weininger Adolf, Molnár Farkas, Johan Hugó, Stefán Henrik). Ez a kiállítás az alkotótevékenységek széles körét felölelő Bauhaus Iskola egykori alkotóműhelyei alapján elsősorban a grafikai, könyvművészeti, fotóművészeti műfajokon keresztül vizsgálja a Bauhaus máig tartó szellemi erővonalát, illetve keresi a kapcsolódási pontokat a kortárs műalkotásokkal.

Szeptember 29-én délelőtt 10 órától a galériában interaktív foglalkozásokkal várják a gyerekeket és szüleiket, hogy játékos formában ismerhessék meg a Bauhaus kísérletező szellemét, formavilágát, a színek használatát, a különböző művészeti területeken betöltött szerepét, a grafikától kezdve az építészeten át a képzőművészetig. A foglalkozást Mosonyi Tamás szobrászművész, művésztanár és Balogh Tünde kiállítási koordinátor, múzeumpedagógus vezeti. (Belépő: 700Ft/gyerek, kísérőnek ingyenes)

Délután kettő órától Bauhaus-tárgybörzével, kísérleti Bauhaus-videókkal, Bauhausról szóló ismeretterjesztő filmek vetítésével, workshoppal, valamint szakmai beszélgetésekkel várják a kiállítás utolsó óráiban az érdeklődőket.

A két órakor kezdődő Bauhaus-workshopon a PTE-MK Tervezőgrafika szakos hallgatói közreműködnek. Ajánlott korosztály: 12–18 korig

Négy órától az egykori Bauhausról és mai hatásairól beszélget Czakó Zsolt grafikusművész és Patartics Zorán építész. A beszélgetés moderátora Fekete Vali, a kiállítás kurátora. A beszélgetés során többek között Bauhaus folytonosságáról, esztétikai értékeiről, a képző és alkalmazottművészetek egymásra gyakorolt hatásáról beszélgetnek a résztvevők, miközben megismerkedhetünk a két alkotó saját munkáival is.

Ezt követően kerül sor a Kiállítás zárására. Zárszót mond Mendöl Zsuzsa művészettörténész. A finisszázs alkalmával az egyes kiállított művek a helyszínen megvásárolhatók. (Belépő: 1400Ft/fő)

Részletek:

https://www.pecsigaleria.hu/programok/velunk-elo-bauhaus-i.-resz

https://www.pecsigaleria.hu/programok/velunk-elo-bauhaus-ii.-resz

(x)0

Hirdetés

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét